USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Механізми внутрішніх розрахунків за газ в Україні стануть досконалішими?

19 Червня 2009 13:36
Уряд разом з головами ОДА, мерами та керівниками теплокомуненерго вдосконалять механізми внутрішніх розрахунків за газ. Про це заявила Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко на нараді з питань погашення заборгованості теплокомуненерго перед НАК «Нафтогаз України», – 19 червня інформують «Волинсьеі Новини».
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко пропонує оптимізувати механізми покриття заборгованості підприємств теплокомуненерго перед НАК «Нафтогазом України». «Ми не вийдемо з цієї зали сьогодні, поки не знайдемо відповідь на питання: як закрити борги теплокомуненерго перед НАК «Нафтогаз», – наголосила Юлія Тимошенко.
Як пише офіційний сайт уряду, Прем’єр-міністр повідомила, що наразі загальна внутрішня заборгованість з оплати за газ перед НАК «Нафтогаз України» становить 26 мільярдів гривень, з яких 7,7 мільярда – борги підприємств теплокомуненерго. Юлія Тимошенко зазначила, що в цьому місяці Україна має заплатити Росії 250 мільйонів доларів за спожитий газ, у наступному – 1 мільярд доларів. «При таких боргах, може, хтось порадить, де Уряду, якщо не платять теплокомуненерго, брати гроші на розрахунки?», – спитала вона.
«Як Уряд і НАК «Нафтогаз» можуть робити надзвичайні фокуси з розрахунків з Росією за природний газ у той час, коли уся країна заборгувала за газ 26 мільярдів гривень. І кожен місяць ця заборгованість зростає, накопичується і перетворюється в трагедію для країни», – наголосила Юлія Тимошенко та додала, що за рахунок цих коштів країна може розрахуватися за газ, який споживається протягом всього року.
Прем’єр-міністр також зазначила, що головним питанням наради є вдосконалення механізмів внутрішніх розрахунків за газ. За словами Юлії Тимошенко, усі напрацьовані зауваження та пропозиції з цього питання розглядатимуться на позачерговому засіданні Уряду у понеділок 22 червня.
Довідково:
У Києві перебувають і волинський губернатор Микола Романюк, і Луцький міський голова Богдан Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus