USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Міліція просить знову вказувати прізвища на залізничних квитках

9 Квітня 2010 17:09
Міністерство внутрішніх справ ініціює відновлення зазначення прізвища та імені пасажира в залізничному квитку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС, передає proUA .

«Збільшення кількості проявів екстремізму недалеко від нашого кордону стало однією з причин можливого відновлення найближчим часом іменних квитків на українській залізниці», - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що саме МВС стало ініціатором запровадження іменних залізничних квитків і за пропозиціями відомства вже готується відповідна постанова уряду.

За даними прес-служби, у зв’язку зі скасуванням іменних квитків в 2007 році значно ускладнилася робота транспортної міліції.

«Майже три роки ми без особливого успіху намагаємося повернути практику оформлення іменних квитків на залізниці... і останнім часом ситуація стала кардинально мінятися. Є небезпідставна надія на позитивне вирішення цього питання», - передає прес-служба слова начальника відділу моніторингу департаменту транспортної міліції МВС Костянтина Бушуєва.

За його словами, транспортна міліція розробила два проекти нормативно-правових актів, які стосуються вирішення питання про внесення до залізничних проїзних документів даних про пасажира, що, на думку правоохоронців, знизить активність людей, що скуповують квитки для подальшої їх реалізації за завищеними цінами, а також підвищить рівень правопорядку на транспорті, оскільки буде можливість відстежувати злочинців.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів скасував зазначення прізвища пасажира в залізничному квитку, за винятком пільгових і безкоштовних квитків, починаючи з 21 листопада 2007 року.

У серпні 2007 року Державна адміністрація залізничного транспорту «Укрзалізниця» ініціювала скасування зазначення прізвища пасажира в залізничному квитку.

За її даними, практика продажу проїзних документів показала недоцільність зазначення прізвища пасажира, особливо при проїзді тільки по території України.

На думку «Укрзалізниці», особливо незручно для пасажирів оформляти іменні квитки під час перевезення організованих груп, а також в періоди підвищеного пасажиропотоку і при дефіциті місць на окремі потяги, коли квитки купуються одним пасажиром, а через не залежні від нього причини змушений їхати інший пасажир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus