USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Міносвіти: ідеальний варіант – повне скасування пільг для абітурієнтів

6 Серпня 2009 15:56
Ідеальним варіантом впорядкування вступної кампанії до вищих навчальних закладів є повне скасування пільг для абітурієнтів. Як передає УНІАН, на цьому наголосив директор Департаменту вищої освіти Міністерства освіти та науки Ярослав Болюбаш сьогодні на прес-конференції в Києві, коментуючи, зокрема, цьогорічну негативну тенденцію, через яку найбільшу кількість місць у престижних ВНЗ зайняли не найкращі за знаннями абітурієнти, а пільговики, – повідомляють «Волинські Новини».
«Можна обрати ідеальний варіант: скасувати всі пільги при вступі до ВНЗ. Єдина пільга – це знання, це бал у сертифікаті», – наголосив пан Болюбаш.
Як також зауважив директор Департаменту вищої освіти, на першому і наступних етапах навчання у вищих навчальних закладах така категорія дітей (пільговики – УНІАН) страждає. «Вони стають другосортними, і після першого чи другого семестрів їх відраховують», – констатував тенденцію експерт.
Водночас він зауважив, що в сьогоднішніх українських реаліях повністю скасувати пільги неможливо. «Знання є європейською нормою, а пільги можуть бути, наприклад, у питаннях соціального забезпечення», – сказав Ярослав Болюбаш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus