USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Мобілки підтримуватимуть набір через «8» і «0»

5 Вересня 2009 15:50

Мобільні оператори тимчасово підтримуватимуть дві системи набору дзвінків – через «8» та «0» після 14 жовтня, коли префікс «8» буде замінений на «0». Про це інформують «Волинські Новини».
Як повідомили Українським Новинам прес-служби операторів, зокрема, оператор «Київстар» має намір перейти на нову систему набору дзвінків (заміна «8» на «0») у строк, установлений Міністерством транспорту й зв\'язку, тобто 14 жовтня. Однак можливість набору старим і новим способом збережеться щонайменше протягом 1 місяця.
Після цього при наборі номера через «8» буде спрацьовувати автовідповідач, який проінформує абонента про зміну правил нового набору.
«МТС якийсь час буде підтримувати і нову, і стару систему набору, адже далеко не всі абоненти зможуть відразу перейти на нові правила набору. Ми зобов\'язані передбачити й запобігти всім можливим незручностям з їх боку», – повідомила прес-служба оператора мобільного зв\'язку компанії «Український мобільний зв\'язок» (бренд МТС).
Компанія «Астеліт» (бренд life:)) має намір підтримувати 2 системи набору до 30 листопада.
Оператор мобільного зв\'язку компанія «Українські радіосистеми» (бренд Beeline) також має намір тимчасово підтримувати 2 системи набору дзвінків через «8» й «0» після 14 жовтня
«Компанія вважає за можливе підтримувати якийсь час «паралельний» набір номерів у старому й новому форматі. Ми заздалегідь підготували технічні варіанти для вирішення цього питання», – повідомила прес-служба оператора.
У свою чергу, найбільша телекомунікаційна компанія «Укртелеком» має намір перейти на нові правила набору в строк (14 жовтня), після чого при спробі набору номера через «8» буде спрацьовувати автовідповідач, що проінформує абонента про нову систему набору.
Як повідомляло агентство, раніше Міністерство транспорту та зв\'язку своїм наказом від 29 вересня 2008 року №1200 затвердило зміни до «Національного плану нумерації України», відповідно до якого при наборі міжміських і міжнародних дзвінках префікс «8» зміниться на «0».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus