USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На сході України - реальна війна з Росією, - президент

20 Травня 2015 08:19
Президент України Петро Порошенко вважає, що на Сході України має місце не конфлікт з проросійськими сепаратистами, а реальна війна з Росією. Про це він сказав в інтерв'ю BBC, - пише Gazeta.ua.

Росія послідовно заперечує свою причетність до конфлікту на Донбасі. Також президент вважає, що влітку на Україну може чекати новий наступ з боку агресора.

"Думаю, ми маємо бути готові до цього. Але ми не даємо їм ані найменшого шансу для провокацій. Це буде повністю на їхній відповідальності", - сказав він.

Президент також розповів, що не довіряє своєму російському колезі Володимиру Путіну.

На запитання, як можна проводити переговори з тим, кому він не довіряє, пан Порошенко відповів: "У мене немає іншого вибору. Я не думаю, що звільнення моєї території станеться військовими засобами".

Він повторив свою попередню заяву, що не збирається військовим способом відвойовувати неконтрольовані території.

Війну на Донбасі пан Порошенко назвав "катастрофою не лише для матерів, а й для всієї країни".

"Це катастрофа для кожної з родин, що втратили 1800 солдатів, для кожної з родин, що втратили майже 7000 цивільних. І це - не питання відносин між бідними і олігархами. Це - результат агресії, агресії проти моєї країни", - сказав він.

На запитання про своє політичне майбутнє після посади президента пан Порошенко відповів, що мріє стати членом Європейського парламенту від України, яка стане членом ЄС.

"Я зроблю для цього все можливе", - сказав він.

Президент також розповів, що держсекретар США Джон Керрі дзвонив йому зі свого приватного літака до і після зустрічі з президентом Путіним у Сочі. Порошенко каже, що задоволений запевненнями, які отримав від пана Керрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
13 Показати IP 20 Травня 2015 10:08
Умови життя жахливі, ціни теж, і щоб люди не надумали бунтувати спеціально пудрить їм мозги. То в травні буде агресор нападати, тепер вже літом. Далі осінь приплете. Якби захотів, давно б ця війна закінчилась, сам все затягує. Плюс ще й наживається. Дограється
14 до 13 Показати IP 20 Травня 2015 10:36
І додати нічого. Вже,мабуть, домовився ,паскуда, з х.лом - без війни він довго не протягне.
Анонім Показати IP 20 Травня 2015 10:20
А якби це зачіпало інтереси пороха, то він вже давно би найняв головорізів і за пів години там був би мир. Зараз зайняли людей субсидіями, щоб відволікти від розуміння більш реальних ситуацій.
кіборг до Анонім Показати IP 20 Травня 2015 10:36
не потрібно наймати головорізів,а всього- навсього оголосити військовий стан і віддати команду:"ВОГОНЬ!" і війна -закінчена.
345 до кіборг Показати IP 20 Травня 2015 15:22
коментар було видалено
хР Показати IP 20 Травня 2015 10:26
То він фабрикою підтримає "агресора"?
гаранту Показати IP 20 Травня 2015 10:29
Одуплився нарешті! Війна на сході!
Неголосував Показати IP 20 Травня 2015 10:52
Він ту війну і організував разом Яценюком, Турчиновим, Парубієм і чим ця влада краща за попередню?????!??? Президент має фабрики займається бізнесом ,підтримує агресора і це гарант конституціі. В світі такого мабуть немає ніде, щоб на війні зароблялись гроші.
До неголосував Показати IP 20 Травня 2015 10:57
А молоді люди гинуть за прибутки Гаранта і компаніі.
Анонім Показати IP 20 Травня 2015 11:11
Хто почав ту війну, хто знущається над народом, хто не дає спокійно жити? Відповідь - нова влада, про котру тепер не скажешь, що самі себе поставили після перевороту, ми їх обрали! Чому не розмовляли зі сходом, а Турчинов дал команду фас? Бо треба було отримані гроші відробляти
Бувалий до Анонім Показати IP 21 Травня 2015 17:48
Воiстину прозрiння!
тролям Показати IP 20 Травня 2015 13:21
Користуйся нормальним перекладачем, або пиши вже російською, якщо українською мозгів не хватає. На рахунок розмов зі сходом - а про що??, чим ви там на сході заслужили такої честі, що з вами якусь особливу розмову вести треба було?? Хто вас там притискав 24 роки і чим, крім ваших же доморощених "авторитетів"?? Так, зараз при владі непотріб, але завдяки вашому "путін ввєді вайска", народ зараз не має можливості відправити їх вслід за "лєгєтімним", щоб не розвалити країну до кінця, чим вони успішно користуються. Так шо не треба ліпити дурня, тіпа ми тут "ніпрічьом".
Анонім до тролям Показати IP 20 Травня 2015 15:39
Я пишу не зі сходу, а з Волині. Шахтери не пришли сюда с оружием
НАРОД УКРАЇНИ Показати IP 20 Травня 2015 14:07
ПРОКЛЯТІ ОБКРАДЕННИМ НАРОДОМ (без індексацій заплат та пенсій) ВОРЮГА ЯЙЦЕНЮК-КУЛЯВЛОБ З ВОРОВСЬКИМ КАБМІНОМ ТА ХЄРАНТОМ-ВОРОМ ПАРАШАНККО,ЩОБ ВИ ПОДОХЛИ НА ДОВІЧНОМУ ПЕРЕБУВАННІ НА НАРАХ НА ХЛІБІ І ВОДІ ЗА ПОГРАБУВАННЯ НАРДУ УКРАЇНИ!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus