USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На вихідних українцям обіцяють дешевий долар

7 Грудня 2013 08:00
Подорожчання долара за день змінилося зворотним процесом. На безготівкових торгах курс знизився з 8,31 до 8,25 грн/$.

Внаслідок цього банки обіцяють знижувати і готівкову валюту. "Швидше за все, в суботу долар буде 8,25-8,26 грн/$. А якщо Ощадбанк або Нацбанк продовжить продавати валюту, то курс може відкотитися до 8,24 грн/$", - повідомив "Вестям" заступник голови правління Фінростбанку Василь Невмержицький.

Водночас в обмінниках у четвер залишалися високі курси (8,28-8,285 грн/$). "За законом банки не мають права змінювати готівковий курс в касах протягом одного дня", - пояснив Невмержицький.

Тим не менше населення активно скуповувало валюту. "Так, цього тижня попит на валюту виріс дуже серйозно в понеділок і у вівторок. Після цього деякі банки навіть почали негласно обмежувати продаж: хтось продавав під один паспорт не більше $ 100, а хтось- $ 200. Все подавалося під приводом відсутності валюти в касі, - повідомили в одному зі столичних банків. - Але вже в четвер після обіду в банки прийшли великі партії долара, і стали продавати валюту без обмежень. Деякі почали це робити одразу після дзвінків з НБУ, які пригрозили санкціями".

Деякі банки в четвер навіть знизили ліміти зняття грошей з валютних карт. З рахунків дозволили знімати не більше $ 500, а не $ 1000, як раніше. "Якщо раніше до $ 500 можна було знімати тільки в банкоматах, а в касі банку дозволялося - до $ 1000, то вчора і касир відмовив мені у видачі, пославшись на зниження ліміту.

Погано, що я дізнався про це по факту в банку - мене навіть не повідомили у SMS-повідомленні, як зазвичай", - розповів киянин Олексій.

Тим часом, міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's прогнозує, що в 2014 році долар в Україні подорожчає до 9,5 грн/$. Експерти повідомили, що можуть знизити рейтинг України з рівня "B-" у разі подальшого посилення політичної кризи. Раніше експерт пояснив, як Євромайдан вплине на зарплати та соцвиплати українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus