USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На екзит-пол «скидатимуться» українські виборці

15 Грудня 2009 12:01
Грошей на національний екзит-пол в Україні не вистачає. Проситимуть у населення.
Гроші на проведення національного екзит-полу не вистачає – багато традиційних зарубіжних партнерів цього разу відмовили в допомозі Україні, заявив один з організаторів екзит-полу, директор Фонду «Демократичні ініціативи» Ілько Кучерів.
Проведенням екзит-полу 17 січня займеться консорціум з трьох соціологічних фірм – фонду «Демократичні ініціативи», КМІС і Центру Разумкова. За попереднім планом, опитування охопить 13-15 тисяч чоловік, яких опитають в польових умовах, – відразу після виходу з 240 виборчих дільниць. Зараз грошей, отриманих у вигляді грантів від донорських організацій, вистачає тільки на перший тур – повідомляє ТСН.
«Плануємо розширювати кампанію по збору коштів. Звертатимемося до українського народу, відкриємо рахунок, куди можна буде переказати кошти. Звернемося до кандидатів в президенти. Раніше звернулися до 33 донорів – це міжнародні фонди, посольства і так далі. Багато хто нам відмовив. Сказали, що підтримка української демократії – не в числі їх пріоритетів», – розповідає Кучерів.
Відповідаючи на питання, про яку суму йдеться, Кучерів сказав: «Приблизно 65 тисяч доларів. Це вартість польового етапу опитування на один тур виборів». За його словами, основну частину суми – 50 тисяч доларів – традиційно виділив Міжнародний добродійний фонд «Відродження».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
seal Показати IP 15 Грудня 2009 14:00
Національний екзит-пол справа, безумовно, необхідна. Але думаю, що на кошти громадян для його проведення розраховувати не варто. Не така вже й велика сума необхідна для цього. Могли би і штаби скинутись. Це, насамперед, в їх інтересах.
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 15:15
а людей навіщо вже вмішувати в це? з кандидатів нехай і збирають, їм це необхідніше. а ми, українці, народ не гордий, можемо потерпіти й до офіційного оголошення результатів!!!
Таня Показати IP 16 Грудня 2009 18:59
Чуть шо зразу до простих людей. Все з них деруть. Дійсно сума не така велика, а багатеньких чиновників, які живуть за наш рахунок тьма, багато.Тож в них нехай і шукають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus