USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На інавгурації Януковича будуть предстоятелі усіх християнських Церков в Україні

25 Лютого 2010 09:35
Предстоятелі християнських Церков в Україні планують взяти участь в інавгурації новообраного президента України Віктора Януковича, яка відбудеться сьогодні в Українському домі.
Зокрема, учора, 24 лютого, до України з візитом прибув Предстоятель Російської Православної Церкви Кирил. У день пам’яті Іверської ікони Божої Матері 25 лютого в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил разом з Митрополитом Київським і всієї України Володимиром звершить молебень, під час якого буде молитися за Україну та український народ.
Також, як повідомили ZAXID.NET в УПЦ КП, 24 лютого у Київську Патріархію на ім’я Святійшого Патріарха Філарета надійшли запрошення на урочисті заходи з нагоди інавгурації новобраного Президента України Віктора Януковича.
Зокрема, Голова Верховної Ради України Володимир Литвин запросив Патріарха бути присутнім на урочистому засіданні Ради 25 лютого 2010 року з нагоди складання Януковичем присяги Президента України. Обраний Президентом України Віктор Янукович також запросив Патріарха Київського Філарета на прийняття з нагоди інавгурації, яке відбудеться того ж дня в Українському домі. Святійший Патріарх Філарет прийняв ці запрошення і буде присутнім на вказаних заходах.
Водночас, як зазначив прес-секретар Глави УГКЦ отець Ігор Яців, швидше за все, Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, буде присутнім на інавгурації новобраного президента. Ігор Яців додав, що все залежить від стану здоров’я глави УГКЦ.
Також голова Конференції Римсько-Католицького Єпископату України, архієпископ-митрополит Львівський Мечислав Мокшицький отримав запрошення взяти участь в інавгурації новобраного Президента України Віктора Януковича 25 лютого. Про це повідомив помічник архієпископа отець Андрій. «Мечислав Мокшицький отримав запрошення і поїде на інавгурацію. Він візьме участь у засіданні в парламенті і в Українському домі», – сказав отець Андрій.
Водночас, як інформує Католицький Медіа-Центр, Святий Престол призначив Його Високопреосвященство Архієпископа Івана Юрковича Надзвичайним Посланником у Спеціальній Місії Його Святості Папи Бенедикта XVI, для участі в урочистих заходах, з нагоди вступу новообраного Президента України, Його Високоповажності Віктора Януковича на посаду Глави Української Держави. Апостольський Нунцій в Україні очолить Делегацію, до складу якої входить також Преподобний Отець Д-р Вечеслав Тумір, ІІ Секретар Апостольської Нунціатури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus