USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На магістрів вчитимуть два роки замість одного

26 Лютого 2010 16:54
Міністерство освіти та науки України затвердило нову концепцію підготовки магістрів.
Про це повідомив сьогодні на прес-конференції міністр освіти та науки Іван Вакарчук. Він пояснив, що за новою концепцією термін навчання для магістрів зросте до двох років замість одного, передає УНІАН.
Фактично освітні програми будуть поділені на три напрямки. Перший – це дослідницький, який передбачає поглиблення досліджень студентів в одній з наукових дисциплін. Термін навчання становитиме два роки. Другий напрямок – професійний, який передбачає розвиток професійних та формування управлінських навичок. Термін навчання за цим напрямком складатиме півтора року. І третій напрямок – кар’єрний. Він передбачає покращення теоретичних і практичних знань для кар’єрного зростання та підготовки до управлінської діяльності. За словами Вакарчука, цей напрямок фактично є форматом післядипломної освіти, і термін навчання у магістратурі за цим напрямком становитиме півтора року.
Крім того, Вакарчук повідомив, що Міносвіти також затвердило наказ про міжгалузеву індивідуальну освіту. Передбачається, що студенти паралельно з навчанням за однією спеціальністю після закінчення першого курсу матимуть змогу опанувати другу спеціальність. Термін навчання за цією програмою становитиме три роки, і процес навчання підбиратиметься індивідуально для студента. Кожен студент за цією програмою матиме наставника, який стежитиме за його навчанням.
Вакарчук також сказав, що всі ці зміни почнуть вводити з 2010-2011 навчального року. Проте він зазначив, що збільшення часу навчання у магістратурі стосуватиметься тільки тих студентів, які вступлять у виші в 2010 році.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 26 Лютого 2010 21:58
в два рзи довше - в два рази дорожче... коли вже розпустять уряд тої жЮльки? ато ще понавидумують всякої фігні
Вікінг Показати IP 27 Лютого 2010 12:27
Схоже Вакарчук хоче мати більше прибутків, коли повернеться знову до повноцінного керування Львівським університетом. На жаль, такі нововведення не європейські. Там спеціалістів немає, а після 5 років навчання усі магістри.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus