USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Невакцинованим українцям не видаватимуть «сертифікати щеплень»

22 Жовтня 2009 09:58
У кожного українця має з\'явитися «Сертифікат щеплень громадянина України», де будуть фіксуватися всі щеплення, зроблені від народження. Про це 22 жовтня повідомляють «Волинські новини».
Верховна рада прийняла закон «Про затвердження загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2009-2015 роки». За цей документ проголосували 339 із 415 народних депутатів. Мета законопроекту – знизити рівень захворюваності, смертності та інвалідності внаслідок інфекційних хвороб, а також розвиток імунології, генної інженерії та імунобіотехнологіі. На думку розробників програми, в разі реалізації поставлених завдань число вакцинованих буде доведено до 95%.
Фінансувати цю програму передбачається за рахунок коштів, виділених з держбюджету, а загальний обсяг витрат складе 2,93 мільярда гривень, з яких 2,8 мільярда гривень планується витратити на закупівлю імунобіологічних препаратів, проведення моніторингу та корегування заходів з імунопрофілактики, а також на розробку механізму надання державної допомоги громадянам з поствакцинальними ускладненнями – пише ТСН.
Окремою статтею програми стала інформаційно-просвітницька робота, в рамках якої передбачається запровадити «Сертифікат щеплень громадянина України», де будуть фіксуватися всі щеплення, зроблені від народження. «Поки ми тільки почали проводити популяризацію щеплень, пояснювати населенню переваги імунопрофілактики, в майбутньому плануємо зробити соціальну рекламу на радіо і телебаченні, яка допоможе подолати негативний імідж щеплень, –  розповіла перший заступник головного санітарного лікаря України Людмила Мухарська . – Уже з 2010 року в поліклініках разом з медичною карткою оформлятимуть сертифікат щеплень».
Як сказала голова парламентського комітету з питань охорони здоров\'я Тетяна Бахтеєва, повернути довіру населення після негативних інцидентів із щепленнями буде непросто. «Тільки скрупульозна і відповідальна робота Міністерства охорони здоров\'я, а також ефективна реалізація бюджетних коштів допоможе реабілітуватися в очах всієї України», – заявила вона.
Довідково:
5 серпня, після щеплення вакциною Pentaxim померло чотиримісячне немовля в Енергодарі (Запорізька область).
17 серпня в Донецьку померли ще двоє дітей у віці трьох і чотирьох місяців. Кожен з них за кілька днів до смерті був щеплений вакциною Pentaxim виробництва французької компанії Sanofi Pasteur.
12 серпня в Івачівському районі Волині, через два дні після щеплення вакциною Pentaxim, помер 5-місячний хлопчик.
У минулому році Мінздрав також заперечував причинно-наслідковий зв\'язок між смертю 17-річного школяра з Краматорська (Донецька область) Антона Тищенка і його вакцинацією індійським препаратом Trevisac проти кору та краснухи. Втім, пізніше в ході розслідувань ГПУ і спеціальної слідчої комісії Верховної ради було встановлено, що причинно-наслідковий зв\'язок між смертю підлітка і вакцинацією все ж існував.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2009 10:38
Слава меликому і могучому РАДЯНСЬКОМУ СОЮЗУ! А хто проголосував за цю зобовязаловку?
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2009 11:41
Оце так! І це на хвилі суцільної недовіри до вакцинації, це тоді, коли 40 відсотків батьків відмовляються від вакцинації своїх дітей!.. Замість того, щоб вкладати гроші в розвиток медицини, краще зробити всіх інвалідами, а відтак вічними пацієнтами-клієнтами, які безперевно нестимуть грошики до медзакладів і аптек! Просто дурдом!!! Треба об'єднуватись, щоб щось робити. Люди, нас просто хочуть знищити!
Татьяна Показати IP 13 Серпня 2013 18:13
Уважаемая Татьяна Бахтеева!Выставьте на сайте http://imun.moz.gov.ua/uk/ рядом с календарем прививок статистику о ПВО, составе вакцин и возможных "реакциях" детского организма на введение посторонних биоматериалов!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus