USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нігерійська газета This Day назвала Україну основним постачальником зброї місцевим бойовикам

20 Червня 2009 09:00
Нігерійська газета This Day, посилаючись на власні джерела в місцевих спецслужбах, стверджує, що Україна є головним постачальником зброї для бойовиків Руху за звільнення дельти Нігеру. Про це 21 червня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією видання, до такого висновку фахівці прийшли після аналізу документів, захоплених спецназом в одному із таборів бунтівників.
Крім того, джерела газети повідомили, що посадка українського літака із 18 контейнерами зброї на борту в нігерійському місті Кано не викликана технічною несправністю.
За даними спецслужб, під цим приводом пілоти хотіли отримати дозвіл на короткострокову посадку, щоб швидко розвантажити літак і передати контейнери спільникам в аеропорту.
Також This Day повідомляє, що співробітники нігерійських правоохоронних органів заарештували не чотирьох, як повідомлялося раніше, а сімох громадян України, що перебували на борту літака. Крім того, під варту поміщено співробітника митниці аеропорту, який намагався перешкодити затриманню екіпажу і огляду літака. Він, як вважає слідство, був спільником передбачуваних контрабандистів, – пише Корреспондент.
Крім того, This Day стверджує, що в контейнерах на борту цього літака були автомати, кулемети, гранатомети і міномети, а також боєприпаси до них. За даними видання, співробітники українського посольства в Нігерії вже зайнялися цим інцидентом і намагаються надати посильну допомогу своїм співгромадянам.
Як повідомлялося, літак Ан-12 зі зброєю на борту запросив екстрену посадку увечері 16 червня. Того ж дня лайнер обшукали, і після виявлення зброї всіх людей, що були в ньому, заарештували.
Держкомпанія Укрспецекспорт оголосила, що ні вона сама, ні її дочірні структури не мають відношення до заарештованої в Нігерії зброї. За інформацією Укрспецекспорту, вона була хорватською.
Українська компанія Меридіан підтвердила затримання свого літака Ан-12 з військовим вантажем у Нігерії. Також у компанії заявили, що літак прямував з Хорватії до Екваторіальної Гвінеї, що уклала з кіпрською компанією контракт на купівлю цієї зброї.
Довідково:
Бойовики Руху за звільнення дельти Нігеру з 2006 року ведуть збройну боротьбу проти центрального уряду Нігерії і навіть атакують сусідні країни. Одна з цих ключових вимог - частка в доходах від продажу нафти, якою дуже багата Нігерія. Задля досягнення своїх цілей бойовики вдаються до диверсій, убивств, терактів, викрадення людей та інших терористичних методів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus