USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нові розцінки агітаторів: найменше платять «фронтовики», найбільше – «регіонали»

7 Грудня 2009 14:34
Чим ближче до президентських виборів – тим дужче коливаються розцінки на політичну агітацію серед вуличних пропагандистів. Із понеділка штаби претендентів на Президента змінили платню для наметових агітаторів. Самі агітатори кажуть, що розцінки підвищуються в тих, хто втрачає впевненість у перемозі.

 



Отож, штаб Віктора Януковича сьогодні пропонує на день найбільше - 150 гривень за роботу агітатором в наметах, - пише «Сегодня» із посиланням на оголошення в Інтернеті та зізнання самих агітаторів. Виявляється, в Інтернеті можна знайти низку вакансії для агітаторів і спостерігачів на виборах. Скажімо, в одному з оголошень пропонують постояти в наметі БЮТ за 80 гривень в день і харчування. Оплата раз на тиждень готівкою. Працювати доведеться сім днів на тиждень з 10 ранку до 18.00.
Щоправда, можна один одного замінювати - в наметі стоять по 2-3 людини.
 
«Можливо, робота буде вже цього тижня. Висилайте інформацію про себе, ми внесемо вас до бази і зізвонимося з вами. Робота нескладна, просто роздавати газети, в політиці розбиратися не обов’язково», - розповів «рекрутер» Влад.
 
У штабі Арсенія Яценюка платять дещо краще - 100 гривень за 9 годин роботи, але без харчування. Правда, вакансій вже немає. «Агітаторів вже набрали, було багато охочих. Вимагаємо, щоб вони чітко знали програму кандидата», - розповіли в штабі.
 
У блоці Литвина - диференціація: у будні платять 100 гривень, працювати доводиться 8 годин, у вихідні - 50, робота 4 години.
 
А ось у Януковича, пише видання, платять до 150 грн. Але як сказали в одному з наметів, «робота буде хіба що на наступних виборах. Нині вже всіх набрали».
 
Люди, які вже працювали на виборах, кажуть, що раніше платили краще. «У 2008 році на виборах мера Києва я стояв в наметі за Віталія Кличка, заробляв по 200 грн в день», - розповів студент КПІ Андрій.
 
«Взагалі оплата сильно залежить від партії. У 2006 році я була членом виборчкому від «Нашої України». Мені заплатили 1 тисячу гривень плюс 100 гривень офіційних», - розповіла викладач ВНЗ Наталія. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
seal Показати IP 7 Грудня 2009 14:51
Що ж, все продається і все купляється. Питання лиш в ціні. А ціни на агітаторів, мабуть, різняться в залежності від регіону і популярності в ньому певної політичної сили.
Юка Показати IP 7 Грудня 2009 15:02
для порівняння, поцікавтеся, скільки платять агітаторам, що стоять у наметах на Театральному майдані... цікаво, наскільки ціни різняться від столичних...
Олександр Мельничук Показати IP 7 Грудня 2009 15:29
Бачте, виконується гасло Ющенка: "Багаті поділяться з бідними" (він ж не уточняв що це чудо буде лише перед виборами). Незабаром Ющенко виконає ще одну свою обіцянку: "Закон один для всіх" бо звільнить усіх працівників виконкомів. Ця подія буде приурочена до річниці не виплати заробітної плати людям, котрі повірили в гасла та обіцянки гаранта Конституції. Допоки керувати державою будуть люди у яких слова розходяться з ділами до тих пір гасла, біг-борди, агітатори... будуть інструментами масової маніпуляції.
Roma Показати IP 7 Грудня 2009 16:21
Розцінки вказані столичні, можете поділити їх на 2 і вийдуть ціни на агітаторів в Луцьку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus