USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Обсг середнього хабара в Україні – 72 тисячі гривень

10 Серпня 2009 18:14
Майже половина українців дає хабарі. Про це 10 серпня повідомляють «Волинські Новини».
За даними соцопитувань, 42% наших співвітчизників дають хабарі. Сума середнього підношення, за даними держслужби боротьби з економічними злочинами, 72 тисячі гривень, – пише сайт ТСН.  
Явище проникло буквально в усі сфери життя – вступ до вишу, про іспити, про візит до лікаря, і навіть мандрівку українськими дорогами.
Психолог Павло Фролов стверджує, що хабарництво стало своєрідним діагнозом для українського суспільства, і не беруть хабарі тільки ті, кому не дають.
Кожен третій українець регулярно кладе гроші у різні неофіційні кишені.
«Деякі бізнесові структури до 30% свого доходу планують саме на хабарі», –каже психолог.
Хоча карна відповідальність передбачена для всіх учасників підкупу: хто бере, дає, чи навіть провокує, законодавство є найбільш поблажливим саме для тих, хто дав хабар.
Якщо особа, котра дала хабар, ще до порушення кримінальної справи проти неї заявила про це і розповіла деталі, автоматично звільняється від кримінальної відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus