USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Підприємства платитимуть за газ майже удвічі більше

29 Січня 2009 13:17
Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) не має наміру переглядати роздрібні ціни на природний газ для населення, а також для підприємств теплокомуненерго. Разом із тим вона затвердила граничну ціну на природний газ для промислових споживачів, а також інших суб’єктів господарювання на 2009 рік на рівні 2020,25 гривні за тисячу кубометрів, – повідомляють 29 січня «Волинські Новини».
Як повідомляє УНІАН, рішення про граничну ціну на газ для промпідприємств ухвалили на сьогоднішньому засіданні комісії. Тариф не враховує ПДВ, цільової надбавки, тарифу на транспортування газу, але з урахуванням витрат НАК «Нафтогаз України» на його реалізацію.
Даний тариф майже вдвічі перевищує рівень граничної ціни, що діяв до 1 січня поточного року. Тариф розраховано з урахуванням середньозваженої ціни імпортного газу, що купує НАК «Нафтогаз України» у 2009 році, – 228,8 долара за тисячу кубометрів.
НКРЕ також встановила окремий тариф на природний газ для підприємств гірничо-металургійного та хімічного комплексу, які увійшли до переліку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 2008 року (№ 925). Для них вартість газу становитиме 1899,25 гривні за тисячу  кубічних метрів. Тариф не враховує ПДВ, цільову надбавку, тарифи на транспортування газу, а також витрати НАК «Нафтогаз України» на його реалізацію.
Окрім цього, пише УНІАН, Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) не має наміру переглядати роздрібні ціни на природний газ для населення, а також для підприємств теплокомуненерго. Про це сьогодні, відкриваючи чергове засідання комісії, заявив її голова Валерій Кальченко.
Він нагадав, що у жовтні минулого року комісія вже ухвалювала рішення про перегляд роздрібних тарифів для населення, підвищивши їх на 35% на виконання указу Президента України, яким було введене в дію відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України. Підвищення було обумовлене вимогою збалансування фінансового стану НАК «Нафтогаз України».
«Основна мета була збалансувати фінансовий стан НАК, і комісія вважає, що це завдання було виконане, і на сьогодні немає потреби переглядати тарифи для населення. Тому тарифи для населення на газ залишаються незмінними», – сказав пан Кальченко, зазначивши при цьому, що ціни на газ для теплокомуненерго також залишаться на колишньому, грудневому рівні – 873 гривні за тисячу кубометрів газу.
Довідково:
НКРЕ  все ж розглядало можливість поетапного підвищення роздрібних цін на газ для населення з лютого. У листі голови НКРЕ Валерія Кальченка на адресу Кабінету Міністрів України пропонувалося підвищити роздрібні ціни на газ для населення в 2 етапи – з 1 лютого на 25% і з 1 травня знову на 25%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus