USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Пластик швидко розкладається в океані

22 Серпня 2009 14:00
Хіміки з Японії виявили, що пластик, який традиційно вважається досить стійким забруднювачем навколишнього середовища, здатний швидко розкладатися в океані. Про своє відкриття вчені розповіли на конференції Американського хімічного товариства, – повідомляють «Волинські Новини».
У рамках дослідження вчені піддавали пластикові зразки впливу умов, які присутні в океані. Зокрема, це були часті зміни температури і вплив води.У результаті їм вдалося встановити, що, наприклад, полістирол починає розкладатися вже приблизно через рік.
Крім цього, дослідникам вдалося визначити, що при розкладі пластику у воду виділяється велика кількість шкідливих речовин. Деякі з них можуть призводити до появи раку. До теперішнього часу вважалося, що пластик являє тільки «механічну небезпека» – в океані він перебуває в стані суспензії дрібних часток, які можуть потрапляти в організм риб та пошкоджувати їхні внутрішні органи.
Вчені зазначають, що сучасні моделі забруднень зовсім не враховують ефект розкладання пластику. При цьому тільки на узбережжя однієї Японії на рік потрапляє 150 тисяч тонн пластикового сміття, – пише «Корреспондент».
Нещодавно відразу два американських судна з вченими попливли до гігантської сміттєвої вирви в Тихому океані. Перше судно, New Horizon, з 30 дослідниками на борту вирушило в плавання 2 серпня 2009 року. Друге судно, Project Kaisei, вийшло в море 4 серпня 2009 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus