USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Половину волинських депутатів можуть позбавити мандатів

24 Лютого 2010 15:35
Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко підготував проект закону, яким пропонує скоротити кількісний склад депутатського корпусу обласних, міських, сільських, селищних та районних рад.
Коментуючи свій проект закону, Микола Томенко зазначив: «У контексті обговорення проведення виборів до органів місцевого самоврядування дуже важливо змінити виборчий закон, зокрема, в частині скорочення кількісного складу депутатського корпусу, який неприродно завищений».
Віце-спікер зауважив, що, згідно з чинним Законом, кількісний склад місцевої ради визначається самою радою. І, як свідчить практика, за таких умов місцеві ради прагнуть встановлювати власну чисельність на близькому до максимально дозволеного рівні.
«Наслідком цього є невиправдано великий склад місцевих рад та збільшення їхнього апарату без належного підвищення ефективності роботи», - наголосив він.
Заступник голови Верховної Ради пояснив, що його законопроектом пропонується замість визначення максимальної та мінімальної межі кількісного складу місцевих рад законодавчо встановити кількість депутатів місцевої ради залежно від кількості населення, що проживає у відповідному місті, селі, селищі, районі, області тощо.
Говорячи про конкретні цифри, він зазначив, що, «якщо зараз кількість депутатів обласних рад складає 2532 особи, то у разі переходу на новий порядок визначення кількісного складу органів місцевого самоврядування, вона складатиме менше 2000 осіб, а загалом зменшення кількості депутатського корпусу у місцевих радах різного рівня складатиме від 20 до 50 відсотків».
Це, наголошує автор Законопроекту, призведе до значного зменшення витрат на організацію діяльності органів місцевого самоврядування, помітне спрощення їхньої роботи, підвищення оперативності та якості прийняття відповідних рішень та виконання завдань і функцій щодо забезпечення життєдіяльності місцевих громад.
Томенко наголосив, що перед тим, як проводити вибори до органів місцевого самоврядування, необхідно змінити виборче законодавство та зробити так, щоб депутати представляли, передовсім, інтереси місцевої громади.
Серед першочергових завдань, на його думку, стоїть ліквідація закритих партійних списків та зменшення необґрунтовано високого кількісного складу депутатського корпусу місцевих рад, - інформує сайт Верховної Ради.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus