USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Продавати м’ясо на базарі можна буде ще п’ять років

22 Жовтня 2009 14:34
Посилаючись на фінансову кризу, Верховна рада продовжила мораторій на заборону продажу домашньої м’ясомолочної продукції до 1 січня 2015 року. Про це 22 жовтня повідомляють «Волинські новини».
Депутати виключили першу та третю частини статті 35 Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», а також внесли інші зміни до даної статті, які дозволять селянам реалізовувати власну сільськогосподарську продукцію.
«В умовах фінансово-економічної кризи в Україні, відсутності потрібної кількості боєнь, селянам доведеться возити худобу в інші села, а це – транспортні витрати, витрати на послуги бойні (розмір яких взагалі може бути непосильним для селянина), втрати часу. Все це, у свою чергу, призведе до зубожіння сільського населення і зменшення обсягів реалізації продукції тваринництва», – зазначають автори проекту.
При цьому проектом закону не заперечується необхідність здійснення дослідження зазначених харчових продуктів щодо їх придатності для споживання людиною, шляхом здійснення ветеринарно-санітарної експертизи.
Сьогодні на ринках проводиться державний ветеринарно-санітарний контроль харчових продуктів, на кожну тушу забитої тварини держветлабораторія видає відповідні ветеринарні документи, які засвідчують санітарний стан м’яса та інших продуктів харчування, – зазначається в законі.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus