USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Продажі нових іномарок в Україні впали в чотири рази

4 Вересня 2009 18:00
У січні-липні 2009 року продажі нових іноземних автомобілів (як завезених, так і тих, що збираються в Україні) скоротилися майже в чотири рази (на 75,3%) у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року – до 74,365 тисячі одиниць. Про це повідомляють «Волинські Новини».
 
Як зазначається в аналітичному звіті міжнародного автохолдингу Атлант-М, при цьому в липні їх продажі скоротилися на 79% в порівнянні з липнем-2008. Експерти заявляють, що в липні поточного року продажі дещо зросли (більш, ніж на 10%) у порівнянні з червнем-2009 – до 10,394 тисячі одиниць.
 
«Можна констатувати, що ринок іномарок стабілізувався на обсягах близько 10 тисяч машин на місяць, що в чотири-п’ять разів нижче, ніж перед початком кризи», – зазначають аналітики.
 
Водночас, вони дотримуються у своєму прогнозі деякого підйому авторинку в четвертому кварталі поточного року (можливо, приблизно 30% до середньомісячних показників весни і літа), пов’язаного з припиненням у вересні (з 7 вересня) дії збільшених імпортних мит на автомобілі.
 
«Однак серйозне поліпшення ситуації в Україні стане можливим лише при збігу двох факторів – політичної та економічної стабілізації, а також зміни споживчої поведінки населення – саме висока схильність до споживання в Україні, підігріта доступністю кредитів, забезпечувала близько 40% загального обсягу ринку», – підкреслюють експерти.
 
Крім того, аналізуючи підсумки продажів у липні, аналітики Атлант-М зазначають, що більшість марок, що входять до ТОП-30, змогли збільшити або зберегти продажі в порівнянні з попереднім місяцем, негативну динаміку показали ж дев’ять брендів.
 
Як інформує сайт ТСН, лідерство в липні на тлі акцій продовжувала утримувати марка Hyundai (понад 1,2 тисячі одиниць), а марка Chevrolet за рахунок зниження цін на весь модельний ряд збільшила продажі майже вдвічі – до 1,015 тисячі одиниць й піднялася з шостого на друге місце.
 
Слідом за нею на третьому місці (887 авто) розташувалися Chery (кредитні програми, лізинг, знижки), що активізувалася в липні, і Kia (782 одиниць), що міцно утримує четвертий рядок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus