USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні вводять два нових види військового резерву

17 Грудня 2014 11:38
Міністерство оборони України запроваджує територіальний і громадський резерв.

Про це повідомила спікер оборонного відомства Вікторія Кушнір, - інформує 24TV.

"Треба залучити до організації підготовки територіального резерву місцеві органи виконавчої влади. Крім того, нам потрібно об'єднати представників громадських об'єднань та волонтерів з метою підтримки військового резерву та ввести нові види резерву - територіальний і громадський", - сказала вона під час брифінгу.

При цьому, Кушнір пояснила, що територіальний резерв посилить обороноздатність усіх адміністративно-територіальних одиниць районного значення.

Загони оборони будуть формуватися в кожному районі на базі районних та міських військових комісаріатів, - зазначила вона.

Створення суспільного резерву, зазначили у Міноборони, дозволить об'єднати численні громадські організації та волонтерів для надання ефективної скоординованої підтримки обороноздатності України.

"Це може бути і інформаційна, і волонтерська підтримка, підготовка і залучення членів організації до військової служби і т.д.", - сказала Кушнір.

Вона також додала, що представники нових видів резервів отримають офіційний статус резервіста громадського резерву. У резерв Збройних сил України записались уже більше 2 тисяч контрактників.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини також повідомляло, що Міністр оборони України Степан Полторак заявив громадськості, що найближчим часом в Україні може відбутися 4-та хвиля мобілізації. Звісно, черговий етап мобілізації не можливий без затвердженого Верховною Радою відповідного указу Президента України. Однак військкомати вже зараз активно готуються до чергового етапу мобілізації. Так, уже відомо, кому варто очікувати повісток.

Стало відомо й про те, що в Україні почали розсилати повістки з військкоматів в рамках четвертої хвилі мобілізації, вимога з'явитися – обов'язкова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus