USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рада дозволила молодим партіям іти на вибори

30 Серпня 2010 13:29
Із закону про місцеві вибори виключена вимога про обов'язкову реєстрацію місцевих організацій політичних партій щонайменше за 365 днів до дня місцевих виборів для участі в цих виборах.

Верховна рада 30 серпня ухвалила зміни до закону про місцеві вибори. За відповідний законопроект, запропонований главою парламентської фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим проголосували 264 народних депутати, - повідомила ТСН.

Документом пропонувалося виключити із закону про місцеві вибори вимогу про обов'язкову реєстрацію місцевих організацій політичних партій щонайменше за 365 днів до дня місцевих виборів для участі в цих виборах. Скасування цієї норми дозволить взяти участь у виборах «молодим» політичним силам Сергія Тігіпка «Сильна Україна», «Фронту змін» Арсенія Яценюка, «Громадянській позиції» Анатолія Гриценка, «За Україну!» В’ячеслава Кириленка та іншим.

Крім того, згідно з законопроектом, до складу територіальних виборчих комісій може входити від 9 до 18 осіб, при цьому від партій, які представлені в Раді, до складу комісій можуть бути включені не більш як 15 кандидатур, від партій, не представлених у Раді, але які мають намір висунути своїх кандидатів на відповідних виборах - не більш як 3 кандидатури.

Як зазначено в пояснювальній записці до законопроекту, «для організації та проведення місцевих виборів є неприпустимим формування виборчих комісій за поданням організацій лише тих політичних партій, які представлені у Верховній раді поточного скликання».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Забужан Показати IP 30 Серпня 2010 15:25
А тепер з різних штабів доведеться повертатися до своїх партій. Кому краще з того, а кому і не дуже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus