USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Ради обиратимемо по-новому, голів – як і раніше. Відео

11 Липня 2010 13:22
Верховна Рада ухвалила ввечері в субботу, 10 липня закон про вибори депутатів Верховної Ради Криму, місцевих рад та сільських, селищних і міських голів, розглянувши його в другому читанні.
Про це повідомило Радіо «Свобода».
В ухваленому тексті залишилася норма, яка запроваджує змішану мажоритарно-пропорційну систему виборів Верховної Ради Криму, обласних, районних, міських і районних у містах рад: половина їхніх депутатів обиратиметься за виборчими списками кандидатів від місцевих організацій політичних партій у багатомандатному виборчому окрузі, інша половина за мажоритарною системою відносної більшості в одномандатних округах.

Вибори до сільських і селищних рад, а також сільських, селищних і міських голів залишаються, як нині, за мажоритарною системою відносної більшості.

Право висувати кандидатів отримають лише ті місцеві організації політичних партій, які були зареєстровані не менш як за 365 днів до дня виборів, – за винятком кандидатів на сільських і селищних голів, де можливе самовисування.

За повідомленнями, в процесі розгляду з законопроекту вилучили вимогу внесення кандидатами на депутатів і голів грошової застави.
Загалом до законопроекту під час розгляду в другому читанні було подано понад 1 тисячу 300 поправок.

Ухваливши цей закон, Верховна Рада закрила шосту сесію. Далі в календарному плані депутатів – робота в комітетах і округах протягом наступного тижня і участь в урочистому засіданні 16 липня з нагоди 20-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України.
Чергова сьома сесія має початися 7 вересня.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus