USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Субсидії призначатимуть по-новому: хто і чому залишиться без допомоги

20 Квітня 2021 08:44
Житлові субсидії відтепер будуть адресними та призначатимуться по-новому.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики, розповіли у Сніданку з 1+1.

Від 1 травня стартує перепризначення грошової допомоги населенню на наступний період. Претендентів будуть перевіряти більш ретельно. Зокрема, чи мають вони депозити у банках, чи не отримують кешбеку за покупки та дивіденди від цінних паперів, а також чи обмінюють валюту та купують цінні метали. Крім того, перевірять і те, як часто претендент виїздить за кордон на відпочинок та у справах.

У міністерстві стверджують, що такий ретельний підхід виправданий. Справа у тому, що не всі, хто отримував субсидію насправді її потребував.

Як повідомлялося, у лютому українці отримали менші субсидії, ніж у попередні місяці, – це пов’язано з проведенням перерахунку за січень. Йдеться про те, що під час розрахунку субсидій для громадян, які користуються газом, за січень було враховано інформацію про ціну на природний газ на рівні 8,5-9 гривень за кубічний метр.

У березні 2021 року субсидію на оплату житлово-комунальних послуг в Україні отримали близько 2,95 млн громадян, а її середній розмір збільшився на 13,6% порівняно з лютим і склав 1685 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
0933 Показати IP 20 Квітня 2021 09:30
(чи не отримують кешбеку за покупки), Я розрахувався карткою і отримав 1%кешбеку з 32грн це 32 копійки, (Приватбанк бонус плюс),то все хана субсидії. Все від сьогодні тільки готівка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus