USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Реклама неофіційних кандидатів у Президенти зникне з білбордів

16 Жовтня 2009 16:34
Центральна виборча комісія апелюватиме до правоохоронців у разі розміщення агітації кандидатів в президенти до їх офіційної реєстрації. Про це 16 жовтня інформують «Волинські новини».
«З 19 жовтня розміщення матеріалів виборчої агітації на носіях зовнішньої реклами і в засобах масової інформації є вже незаконним. Всі білборди та інші носії, рекламні ролики, матеріали в друкованих ЗМІ мають бути зняті, і їх розміщення повинно бути припинене», – сказав Охендовський під час прес-конференції, повідомляє NEWSru.ua.
Представник ЦВК також відзначив, що розміщення реклами і агітації за кандидатів у президенти може бути відновлене тільки після офіційної реєстрації кандидатів ЦВК.
Тим часом, Асоціація зовнішньої реклами України заявляє про випадки псування плакатів потенційних кандидатів у президенти в Сумах і Черкассах.
Згідно із заявою асоціації, у цих містах у ніч на 15 жовтня «на щитах багатьох політичних сил були самовільно наклеєні наліпки з написами: «Врятуй країну - тікай з України. Олександр Пабат – народний кандидат», «Двічі ти вже програв. Краще піди зараз. Олександр Пабат – народний кандидат» тощо. Всі наклейки перекручують слогани кожного з політиків.
Наприклад, білборд Арсенія Яценюка «Країну врятує боєздатна армія» прикрасили наклейкою: «Врятуй країну - біжи з України! Олександр Пабат – народний кандидат». Віктора Януковича зі слоганом «Твоя думка – важлива! Почую кожного» заклеїли плакатом «Двічі ти вже програв. Краще піди зараз».
На плакаті Сергія Тігіпка з гаслом «Сильний президент - сильна країна» наклейка свідчить: «Після революції втік за кордон на півтора роки, а зараз називає себе «сильним». Олександр Пабат - народний кандидат». А на слоган «Вона працює. Вона - це Україна!», агітатори приклеїли плакат «Майбутнє треба будувати, а не вигадувати».
«На жаль, «народний кандидат» Олександр Пабат зовсім не подумав про власників конструкцій і про простих людей – наклеювальників, яким довелося здирати ці витівки і клеїти наново нові постери», – наголошується в заяві. «Не подумав він і про те, що свідомо псує чуже майно, захищене законодавством України», – підкреслюють рекламісти.
Асоціація закликає політиків «поважати працю простих людей, і вести свою аргументацію за допомогою слів і дебатів, а не підклеюючи, як злодії вночі, свої листочки на чужі сюжети». Стосовно дій штабу Олександра Пабата Асоціація направить відповідні звернення у ЦВК і прокуратуру «з проханням всебічно вивчити ситуацію і покарати порушників законодавства».
Печерський райсуд Києва 24 вересня заборонив антирекламу діяльності Тимошенко. Проте вже 7 жовтня, після численних протестів суд скасував це рішення.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Михайло Наход Показати IP 16 Жовтня 2009 23:48
Що за інституція "Центральний виборчий комітет". Я в "темі" давно, але вперше чую про цю організацію. Друге - чи не забагато уваги якомусь віртуальному кандидату Пабату?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus