USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рівень безробіття в Україні офіційно впав до 2%

17 Вересня 2009 18:17
За даними Держкомстату, в серпні офіційний рівень безробіття в Україні знизився до 2% (в липні нараховувалося 2,2% безробітних серед працездатного населення). Про це повідомляють «Волинські Новини».  
Станом на 1 вересня у Державній службі зайнятості було зареєстровано 569 тисяч 600 людей, з них 465 тисяч 500 отримали державну допомогу з безробіття, – пише сайт ТСН.  
Варто зауважити, що, за офіційними даними, рівень безробіття в Україні постійно знижується, починаючи з лютого місяця. Якщо на початку весни було зареєстровано понад 906 тисяч безробітних, то в квітні вже 808 тисяч, а в червні – 658 тисяч.
Але слід зазначити, що основою для розрахунку офіційних показників безробіття є звітності місцевих центрів зайнятості. А ставати на облік туди безробітні українці не поспішають. Без уваги Держкомстату також залишаються ті громадяни, які перебувають у неоплачуваних відпусках.
Водночас, за прогнозами експертів, восени втратять роботу півмільйона українців. Нову хвилю звільнень та зростання заборгованості із зарплат очікують українські профспілки, які посилаються на дані моніторингу підприємств.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вінстон Показати IP 18 Вересня 2009 10:48
Брехня повна!!!!!!!!! Зайдіть у Луцький центр зайнятості і побатите пару десятків безробітних (мінімум). І це щодня. Таж історія у кожній області.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus