USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Самогон подорожчає. Бо можуть збільшити штрафи за самогоноваріння

7 Грудня 2009 17:34
Одночасно з пропозицією підвищити акциз на коньяк, парламент узявся за самогон. Депутати хочуть збільшити аж у десять разів штрафи за самогоноваріння.
 
Законопроект про самогоноваріння подали на розгляд парламенту чотири депутати із фракції БЮТ. Народні обранці мотивують підвищення штрафів катастрофічною епідемією пияцтва серед українців.
 
Зокрема, депутати пропонують збільшити штрафи за виготовлення, зберігання або придбання з метою реалізації самогону та інших фальсифікованих алкогольних напоїв домашнього виробництва і тютюнових виробів, - пише proUA.
 
Якщо сьогодні самогонщиків карають 170-850 гривнями штрафу, то після прийняття закону платитимуть від 850 до 1 тисячі 700 гривень штрафу.
 
Крім цього, законопроект передбачає, що незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, яке забезпечує масове виготовлення таких товарів, або пов’язане з отриманням доходів в великому розмірі (коли сума таких доходів у 200 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян), каратиметься штрафом від 1 до 2 тисяч неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.
 
Довідково:
 
Щороку в Україні кількість хворих на алкоголізм збільшується на 50 тисяч чоловік. Через алкогольне отруєння помирає понад 10 тисяч співвітчизників. На обліку в медичних установах держави  знаходяться 900 тисяч хворих алкоголізмом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Хохма Показати IP 7 Грудня 2009 19:40
Виготовлення для власного споживання теж буде каратись за подачею БЮТ. Та самогонка значно якісеіша та безпечніша за магазинне фуфло. Лобіювання горілчаних баронів вслід за молочними від БЮТу.
OrestN Показати IP 7 Грудня 2009 20:37
хай краще депутати підвищать зарплати людей до рівня своїх власних.
Юка Показати IP 7 Грудня 2009 22:15
До OrestN: нам з Вами лишається лише мріяти про це :(
Юка Показати IP 7 Грудня 2009 22:17
а бабуль, які продають "на точках" самогоночку теж каратимуть? маю сумнів, що вони хоча б половину пропонованого штрафу в змозі будуть заплатити
seal Показати IP 7 Грудня 2009 22:21
До Юки. А бабульки будуть в розстрочку виплачувати.
OrestN Показати IP 7 Грудня 2009 22:33
карати треба тих хто наносить максимальну шкоду суспільству. антинародна тютюново-спиртова мафія не має і далі викорінювати і псувати генофонд української нації! Бандитиам - тюрми! але цей лозунг в стані виконати тільки патріотична влада.
Zheniok Показати IP 7 Грудня 2009 22:43
і тут подстава))))
Roma Показати IP 8 Грудня 2009 12:39
І мало штрафи підняли треба разів у 10, деякі бабці0-одуванчики і інші літні жіночки що продають самогон на ринках нашого міста вже собі квартири покупляли, ремонти поробили,купили собі "точки" на варшавках і ін.ринках і стали в хмельницьк-чернівці їздити і чесними підприємцями поставали...Виходить а продаж самогону і споювання людей-ЦЕ БУЛО ПЕРВИННЕ НАКОПИЧЕЕНЯ КАПІТАЛУ ЯК У НАШИХ СКОРОБАГАТЬКІВ..
seal Показати IP 9 Грудня 2009 09:54
to Roma/ Абсолютно з Вами згідний. Наших людей можна перевиховати лише потужним ударом по кишені. Інакше чомусь, на жаль, не доходить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus