USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Щеплення від грипу отримали менше 1% людей, – медики

15 Грудня 2010 17:24
З-поміж 46 мільйонів мешканців України на сьогодні вакциновано від грипу лише 400 тисяч.
Про це повідомив кандидат медичних наук, доцент кафедри дитячих інфекційних захворювань та імунології Національної медичної академії післядипломної освіти імені Шупика Федір Лапій, пише «ІМК».
«Цю цифру я бачив на сайті Міністерства охорони здоров'я, – зазначив Лапій. – Маючи населення в Україні близько 46 мільйонів, ви чудово розумієте, що вакциновано менше 1%. При такому охопленні вакцинацією не може йти мова про те, щоб зупинити поширення грипу. В даному випадку для цих 400 тисяч вакцинованих буде індивідуальний імунітет, але аж ніяк не колективний. Ми не можемо припинити поширення грипу при такому охопленні вакцинацією».
Він також сказав, що епідемія грипу в Україні є, але лише на регіональному рівні – в окремих областях, де перевищено епідемічний поріг захворюваності.
На думку Лапія, епідпоріг має знизитись під час новорічних свят, коли будуть менше відвідувати дитячі колективи.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Тато Показати IP 15 Грудня 2010 18:27
Елементарних вакцин в дитячій поліклініці немає. В роддомі не дали БЦЖ, зараз немає інших прививок. Не агітуйте за вакцинацію, забезпечте вакцинами державні заклади, а не аптекі.
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2010 19:03
Знову про вовка промовка. Всі чудово знають що в звичайної людини без серйозних хронічних хвороб любий грип проходить без будь-яких медикаментів за 10 діб без всіляких ускладнень за умови додержання постільного режиму, вживання достатньої кількості рідини та нормальної температури та вологості в приміщенні. Люба вакцина - це зараження людини напівдохлою бацилою + велика кількість різної отрути!!! Дяді та тьоті на верхах позахищали дисертації на цьому і ніколи від цього не відмовляться, бо інакше вони не можуть більше бути професорами та академіками ... Жоден лікар на даний час не знає як діє будь-яка вакцина. Є один звичайний метод: побачив якщо десь чхають чи кашляють та смаркаються - ноги в руки та бігом звідти. Це і є 100% вакцинація!
911911 Показати IP 16 Грудня 2010 00:10
Лучанин,чи відомо тобі,що є лише 2 способи захистити людство від інфекційних захворювань-------вакцинація та чиста питна вода?А чи відомо тобі,що ти можеш "принести "додому будь-який вірус на своїх слизових,з своїм подихом?І твоїм близьким зовсім необов"язково бути в тих місцях ,де кашляють і смаркаються,щоб заразитись цими збудниками.А лихоманку до 40 градусів і марення теж можна зняти без медикаментів,навчи будь ласка.
небайдужа Показати IP 16 Грудня 2010 09:38
навязування в нашій країні, де 900 лікаріських помилок в день по Україні - НОРМА, де є постанова, яка дозволяє тестувати вакцини на народові бе ніяких матеріальних компенсацій у разі ризику, де лікарі не бажають без грошової компенсації (на лапу) оглянути хворого - АБСУРДНА!
911911 до небайдужа Показати IP 16 Грудня 2010 17:59
Мені прикро,що ви стикались лише з "такими"медиками.Багато людей працють в медицині за покликом душі,і ніколи не будуть вимагати винагороду чи навмисно чинити шкоду.Знаю,що є пацієнти,які хочуть потрапити в приватному порядку саме до певного фахівця,отримують кваліфіковану допомогу безкоштовно і без натяків на винагороду,а потім розповідають,як вони платили по "таксі". Вакцини на народові,як ви вважаєте,ніхто не тестує,не стверджуйте те,що вам достеменно не відомо.Ми використовуємо вакцини,які вже 10 років успішно використовують у Європі(Франція,Бельгія).Була там і спілкувалась з колегами,календар щеплень---як у нас.Там навіть лихоманка 38 не є протипоказом. А наші бабтисти,що категорично проти щеплень(віра не дозволяє) різко змінюють думку на протилежну,коли для еміграції в США це потрібно.
911911 до небайдужа Показати IP 16 Грудня 2010 18:05
А ось інформація для тих,хто вважає,що у нас країна експериментів. КАК ПРИВИВАЮТСЯ В МИРЕ В США прививают даже от ветрянки, а в ряде стран можно не делать обязательную у нас БЦЖ. США. Федеральный закон предусматривает прививку от 16 инфекционных заболеваний. Обязательные - от ротавирусной, пневмококковой и менингококковой инфекций, ветряной оспы, папилломавируса, в ряде штатов - от гепатита А. У нас эти прививки делают по желанию, обычно за дополнительную плату. БЦЖ - только для групп риска.(група ризику----це вихідці з СНД) У нас - обязательна для всех, первая прививка делается в первые дни после рождения. Объясняется это тем, что в США уровень заболеваемости туберкулезом - 6 случаев на 100 000 населения, а в Украине - более 100 случаев. ЕС. «Единый укол» сразу от нескольких инфекций. Например, в Бельгии, Австрии, Ирландии, на Мальте, в Словакии, Германии, Люксембурге, Нидерландах рекомендуется гексавалентная вакцина для прививки от дифтерии, коклюша, столбняка, полиомиелита, гемофильной инфекции и гепатита Б. ВЕЛИКОБРИТАНИЯ*. Девочкам делают прививку от папилломавируса. АВСТРИЯ, БЕЛЬГИЯ, ДАНИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ*. В этих странах прививка БЦЖ делается только для групп риска. В частности, если один из родителей - выходец из Украины или другой страны с высоким уровнем заболеваемости туберкулезом ДАНИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ*. В этих странах прививка от гепатита Б делается только для групп риска, и, как правило, если у матери положительный анализ на этот вирус. РОССИЯ*. В некоторых регионах делается прививка от гемофильной инфекции. В Украине это - обязательная прививка ЯПОНИЯ*. Детей до трех лет в обязательном порядке вакцинируют от японского энцефалита АВСТРИЯ*. Обязательно прививают от болезни Лайма (клещевой боррелиоз) *дополнение к стандартному набору - БЦЖ, корь, краснуха, эпидпаротит, полиомиелит, коклюш, дифтерия, столбняк, гемофильная инфекция
;() Показати IP 16 Грудня 2010 09:47
911911 якщо ви такі обізнані, тоді поясніть, чому вакцинувати змушують, а ще змушують підписати папери, що якщо виникнуть ускладнення, то усю відповідальність бере на себе пацієнт ? я можу взяти відповідальність за наслідки, якщо відмовлюсь, та чому маю відповідати за те, що мене "шпикнули" невідомо чим ?
911911 Показати IP 16 Грудня 2010 17:47
до ;() Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населеня» Стаття 5: Громадяни зобов’язані: Піклуватися про своє здоров’я та здоров’я та гігієнічне виховання дітей,не шкодити здоров’ю інших громадян.Проходити обов'язкові медичні огляди та робити щеплення у передбачених законодавством випадках. 1--пацієнт(батьки) підписує інформовану згоду на щеплення або відмову від вакцинації.Якщо ви не хочете ----не вакцинуйтесь,але цим ви позбавляєте своїх дітей можливості відвідувати дитячий колектив.Тому що суть вакцинації досягнути колективного імунітету до 95-99%,лише тоді є сенс це робити.Нещеплена дитина збільшує ризик занесення збудника в колектив.А якщо вам невідомо чим вас "шпикнули",то поцікавтесь у тих,кому це відомо,хто має відповідні дозволи і сертефікати.
911911 Показати IP 16 Грудня 2010 20:42
до ;() Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населеня» Стаття 5: Громадяни зобов’язані: Піклуватися про своє здоров’я та здоров’я та гігієнічне виховання дітей,не шкодити здоров’ю інших громадян.Проходити обов'язкові медичні огляди та робити щеплення у передбачених законодавством випадках. Не бажаєте---не вакцинуйтесь і дітей не вакцинуйте,але тоді й не відвідуйте дитячі колективи,щоб не наражати на небезпеку щеплених малюків.Як відомо подолати керовані інфекції можна лише при досягненні 95-99% колективного імунітету.І ніхто вас не змусить,просто напишіть відмову .А інформована згода---це свідчення того,що вам надали інформацію про суть процедури,саму вакцину ,хворобу.Якщо цікавить виробник,умови зберігання,ускладнення ---ніколи не соромтесь запитати про це у медика.
;() Показати IP 17 Грудня 2010 14:43
до 911911, питала. мені відповіли: "ну не знаю........ термін придатності що нормальний...". це нормальна відповідь? Та Ви не відповіли на основне запитання: чому я маю нести відповідальність за їх вакцину про яку вони нічого НЕ ЗНАЮТЬ. А також має значення чи правильно зроблена вакцина самим мед. працівником. Зробили дитині манту, а там синець утворився... як враховувати результат? Відповідь: "напевно заглибоко вкололи". І яка користь від проби? І як пройде наступна? І за таку "непрофесійність і необізнаність" я маю нести відповідальність? Коли я купую вакцину(а це так і було потійно, бо у них крім манту ніц ніколи нема), я візьму відповідальність, але нехай і вони беруть відповідальність за свою роботу, а то аби швидше.41286
Олександр Показати IP 17 Грудня 2010 20:03
Я не проти дієвої вакцинації.Я проти вакцинації невідомими препаратами і щоб там не говорили про сертифікацію -брехня!!! Є хвороба є проблема перенаселення Землі чомуб непровірити вакцину ??? А вірусу вона до лампади.Вірус буде переможений коли людство взнає що це таке.
911911 Показати IP 17 Грудня 2010 21:10
до ;() Якби вас дійсно цікавила відповідь,то ви б не зупинились,а вимагали б лікаря,зав. відділенням,головного лікаря (нарешті) який би вам зрозуміло все пояснив і лише тоді б підписали інформовану згоду.В кабінеті щеплень обов"язково є інструкція до імунобіологічного препарату ,написана державною мовою.(де є перелік реакцій на вакцину).Підписуючи згоду ви не берете ні за що відповідальність,а засвідчуєте ,що вам відомо яке щеплення ви отримуєте .Про вашу індивідуальну відповідальність за наслідки там не сказано ні слова.Інша справа відмова,там ви дійсно вказуєте,що вам відомо про наслідки відмови і ускладнення даної хвороби.Зараз вимагають брати згоду з батьків навіть на загальний аналіз крові(бо це парентеральне втручання) Сучасні вакцини(особливо ті,що наробили галасу) такі досконалі,що ввести її неправильно просто неможливо. Про реакцію Манту.Вона не є обов"язковою,але досить ефективна для діагностики тубінфікованих.Позитивною вважається папула(припухлість)більше 5 мм,а не гіперемія (почервоніння).Тобто синець не є перешкодою для трактування результату.Мед. сестра не робот,дійсно може ввести глибше голку,тим більше ,що діти плачуть ,вириваються.Не потрібно упереджено ставитись до медиків,просто обирайте того,кому довіряєте. А відповідальною за дитину завжди є ви,бо народили її не для лікаря і не для вчителя.Лікар лише інформує вас і пропонує способи вирішення проблем,але вибір за вами.
;() Показати IP 18 Грудня 2010 13:11
до 911911 Ви взагалі з лікарями зустрічались? деякі з них навіть явно хворих дітей виставляють за двері. Нещодавно про це писалось. А допитатись у когось... "Не хочете, не треба. Ми не маємо часу усім розжовувати. Але вашу дитину нікуди не приймуть, ні у садочок, ні у школу, ні у якусь секцію." Отака у них відповідь. А інколи взагалі так гаркнуть, що нічого вже не хочеться. Бігати і доводити їхню грубість нема сенсу, бо нічого не доведеш. Лише якщо є звязки або гроші . А якщо нема - даремна трата часу і нервів. І це вже доведений факт. У нас така безплатна медицина, що потрібно бути або дуже здоровим, або дуже багатим. До заможних і відомих ніхто не буде кричати і за двері не випхне. А що робити іншим?
911911 Показати IP 18 Грудня 2010 20:54
до ;() Звісно зустрічалась.Я лікар.І знаю,як батьки гаркають до лікарів "я не для того народжувала,щоб ви своєю вакциною вбили мою дитину", не хочуть чути діагнози,що їм не подобаються і багато чого іншого.Іноді годину розжовуєш,а мама як зазомбована. Ось вчора для проведення реакції Манту запрошено 38 дітей,прийшло 7.Решта навіть не передзвонили,що не з"являться.Типовий аргумент "в нас соплі".Цілий рік???То чому ж такі турботливі батьки не ведуть до лікаря,не лікують?Хворіти цілий рік без проміжків це серйозно---на інвалідність тягне.І чомусь на батьків ,дійсно,діє лише один аргумент(вас не приймуть в дитсадок),і батьки навіть не думають,що щеплення не для садка і не для лікаря,а для того,щоб захистити від смертельно небезпечних інфекцій. Про те ,що медикам аби швидше.Є календар щеплень ,якого треба дотримуватись,при його порушенні зменшується ефективність вакцинації.А санепідстанція штрафує лікаря за те,що мама не хоче вакцинувати дитину,але й усіма шляхами ухиляється від письмової відмови.Скажіть будь ласка в чому тут моя вина?чому я повинна сплачувати штраф ? Про відповідальність медиків.З чого ви взяли,що куплена в аптеці вакцина краща за ту,що в поліклініці?Там навіть серія та ж сама,тобто те саме ,але за 150-250 грн.Звісно ,що до фармацевта більша довіра,бо ж медики всі тупі,грубіяни і продажні... Не вірю,що ви не зустрічали нормальних лікарів,так не буває,що всі погані.Може у вас якісь особливі вимоги?
;() Показати IP 20 Грудня 2010 15:17
до 911911 По перше я не казала , що усі лікарі однакові і погані. По друге не писала, що куплена вакцина краща. я купувала, бо мені у тій же поліклініці самі лікарі і сказали, "маєте можливість, то краще підіть і купіть ". А по третє, я написала, як мені відповідали. І як на мене це не професійно і неввічливо. Крім того я не обмовилась жодного разу, що проти вакцинації. Я лише за те, що відповідальність повинна бути взаємною, а не лише батьків(як Ви писали вище), бо вони народили дитя. Нажаль я з цим мало стикалась. А вимог, особливо особливих, у мене нема. Я просто хочу отримувати відповіді на запитання, допомогу при зверненні і чуйне ставлення. я не звертаюсь до лікарів при найменших соплях, а лише коли бачу, що сама не впораюсь. а це буває вкрай рідко. І сподіваюсь, що так буде і надалі. Будьте зорові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus