USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Школярів оглядатимуть і вакцинуватимуть тільки за згодою батьків

11 Грудня 2009 15:02
Кабмін затвердив порядок медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів: щеплення дозволяється проводити тільки після медогляду, а також за згодою одного з батьків або осіб, які їх замінюють.
Відповідно до затвердженого порядку, медобслуговування передбачає обов\'язкові профілактичні огляди та щеплення, оздоровчі заходи під час навчання та надання невідкладної медичної допомоги, – інформує Оглядач.
Обов\'язкові профілактичні медогляди мають проводитися щорічно у присутності батьків або осіб, які їх замінюють. Під час оглядів лікарі роблять висновок про стан здоров\'я дитини, визначають групу для занять фізкультурою і дають рекомендації щодо щеплень, додаткових оглядів та лікування. Профілактичні щеплення проводяться відповідно до календаря щеплень, але тільки після медогляду, а також за згодою одного з батьків або осіб, які їх замінюють.
Нагадаємо, що в травні 2008 року старшокласник з Краматорська Антон Тищенко після щеплення від кору та краснухи помер у реанімації. Через кілька днів Міністерство охорони здоров\'я припинило кампанію масової імунізації проти кору та краснухи. Комісія МОЗ дійшла висновку, що «прямий причинно-наслідковий зв\'язок між проведеною вакцинацією від кору і краснухи Тищенка та настанням його смерті не встановлений».
У листопаді 2009 року експерти Всесвітньої організації охорони здоров\'я в результаті розслідування не встановили причинно-наслідкового зв\'язку між смертю школяра з Краматорська і його вакцинацією, – зазначає Новинар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 11 Грудня 2009 21:49
давно пора було затвердити такий порядок! а ще календар щеплень переглянути (можливо щеплення від кору та краснухи взагалі потрібно відмінити, оскільки навіть ця вакцинація не дає гарантії, що дитина згодом не інфікується)
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 17:46
Аби ще лікарі оглядали дітей як слід. А то скажуть здоровий, а за кілька днів після щеплення батьки не знають що з дитям робиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus