USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Школи Луцької громади змагалися у квесті «Безпека в дії»: хто переміг. Фото

24 Травня 2023 21:34
В обласному центрі Волині відбувся пішохідний квест «Безпека в дії». За перемогу змагалися 11 команд із навчальних закладів Луцької громади. Школярі виконували різноманітні завдання із запобігання небезпеки в побуті.

Організували захід Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», Волинська обласна бібліотека для юнацтва, департамент освіти Луцької міської ради в співпраці з патрульною поліцією Волині, Луцьким районним управлінням ДСНС та службою обласної екстреної медичної допомоги.

Квест є завершальною частиною навчального проєкту «Нереальні історії з реальними людьми», що покликаний навчити школярів безпекової поведінки в побуті. У межах проєкту в десяти навчальних закладах Луцької громади протягом року тривали практичні та лекційні заняття від працівників екстрених служб.
Читати ще: Історії, що рятують життя: луцьких школярів навчали, як поводитися у небезпечних ситуаціях. Фото

Участь у квесті взяли команди 11 шкіл, у складі яких п’ятеро учасників. Стартували колективи з обласної бібліотеки, а основні локації розташовувалися в Центральному парку. Бали командам нараховували за кількість правильно виконаних 19-ти завдань. У чотирьох точках пішохідного маршруту на них чекали особливі практичні вправи від медиків, поліцейських та рятувальників. Крім того, гравцям телефонували із невідомих номерів (насправді це були організатори) з пропозиціями участі в кримінальних справах та аферах.
На одній із точок медики показували підліткам, як реанімувати непритомного чоловіка, на іншій – як зупинити кровотечу. Для школярів розіграли ситуацію, де потрібно було допомогти травмованим хлопцю та дівчині. Учасники власноруч накладали «пораненим» джгут та поралися із перев’язувальними матеріалами.
Працівники патрульної поліції розповіли про дії під час знахідки вибухонебезпечного предмета. Кажуть: у жодному разі не потрібно чіпати його, а варто звернутися до правоохоронців та не пускати близько людей, допоки ті не прибудуть. Такі ж дії і при виявленні розтяжки. Її імпровізовану модель змайстрували в траві.
Луцькі рятувальники зі свого боку повідомляли про дії під час загоряння в приміщенні. Як наголосили, 70 % смертей під час пожеж припадає від отруєння чадним газом, тому першочергово треба захистити дихальні шляхи. Навіть якщо в палаючому приміщенні є потерпілі, не завжди варто самим кидатися туди, адже є ймовірність постраждати також. Додають: при виклику рятувальної бригади на місце події прибудуть і інші екстрені служби.
Читати ще: Медики, рятувальники та патрульні: волинських школярів навчали безпекової поведінки. Фото

Як розповідає менеджерка Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Світлана Мілінчук, квест стає кульмінацією проєкт «Нереальні історії з реальними людьми». За її словами, упродовж навчального року школярі успішно виконували завдання від екстрених служб, тому його планують продовжувати в подальшому.

«Організовуючи пішохідний квест,Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» ставив за мету навчити підлітків поведінці в різних екстремальних ситуаціях. У нас були кілька локацій, де фахівці з екстрених служб давали практичні завдання. Також учасники мали змогу інтелектуально розвинути себе. Крім того, сьогодні вони пригадали, що потрібно бути обачними в інтернеті та під час дзвінків із невідомих номерів», – зауважила Світлана Мілінчук.
Після двогодинних пригод усі колективи дісталися фінішу. Найспритнішою виявилися команда «Варта» із Луцького ліцею № 28. Друге місце в «Шукачів пригод» із ліцею № 19, треті – «Повний привід» із Рокинь. Команди призери отримали від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» пам’ятні нагороди, а переможці – стильні футболки.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus