USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Склали «ТОП-20» невиконаних передвиборчих обіцянок

7 Вересня 2010 09:03
«ТОП-20» невиконаних передвиборчих обіцянок очолює Партія регіонів – такі результати аналізу роботи парламентських фракцій перед початком чергової сесії, складеного фундацією «Відкрите суспільство».

Зокрема, в складеному Фундацією рейтингу перші чотири місця займає Партія регіонів: за невиконані зобов'язання в галузі створення земельних аукціонів, створення прозорого ринку землі, надання всім працівникам бюджетної сфери квартир у разі укладення ними робочого контракту на 20 років, та щодо податкових канікул для малого бізнесу, - повідомив 6 вересня УБР.
На п'ятому-шостому місцях - БЮТ з невиконаним обіцянкою прийняти Податковий кодекс, який передбачав би зниження фіскального навантаження, а також з обіцянкою будівництва транзитного газопроводу «Каспійський басейн - Україна».

Далі йдуть шість невиконаних передвиборчих обіцянок НУНС, в тому числі обіцянка скасувати депутатську недоторканість.

Місця з 13-го по 15-е займає КПУ, в тому числі з обіцянкою скасування інституту президентства.

З 16-го по 20-е розташувався Блок Литвина з невиконаними обіцянками, в тому числі щодо введення погодинної оплати праці.

Аналітик Фундації «Відкрите суспільство» Руслан Старовойтенко, кажучи про логіку складання цього рейтингу, відзначив, що при ознайомленні з виборчими програмами з'ясувалося, що конкретних зобов'язань, які можна оцінити за різними критеріями, діюча коаліція має 44: по 15 - Блок Литвина і КПУ і 14 - Партія регіонів.

Щодо опозиції, то 23 такі обіцянки має НУНС, який під час виборів представляв чинного Президента. Найменше конкретних обіцянок в передвиборчій програмі БЮТ. Експерт нарахував їх тільки п'ять, решта обіцянки містилися в програмі лише як декларація про наміри.

Старовойтенко відзначив, що, таким чином, в «ТОП-20» увійшло лише близько 25% зобов'язань усіх парламентських фракцій, які охоплюють всі сфери суспільного життя і прошарку суспільства.

Президент Фундації «Відкрите суспільство» Леся Шевченко висловила впевненість, що ці передвиборні обіцянки до кінця каденції парламенту реалізовуватися вже не будуть. «З двох об'єктивних причин. Перша - у них реально залишилося мало часу, оскільки будь-яка реформа може повною мірою реалізуватися за два роки, а у нас до кінця каденції залишилися два роки. Більше того, ми знаємо, що в бюджеті на 2010 рік не закладені ніякі кошти на проведення будь-яких реформ, а 2011 рік буде присвячений підготовці до наступних парламентських виборів» - зазначила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus