USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скутери нарешті почали реєструвати

11 Червня 2010 10:02
В Україні, зокрема, й на Волині розпочалася довгоочікувана реєстрація скутерів та мопедів – її законодавчо затвердили ще 23 грудня 2009-го, а реєструвати мусили із 1 січня 2010-го.

Про це інформує прес-служба Департаменту ДАІ МВС.

Як повідомив заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Олександр Демянко, на виконання постанови уряду, перша державна реєстрація мопедів до 1 липня може проводитися без подання документів, що підтверджують правомірність їх придбання.

Щоб реєстрація не вдарила по кишенях власників мопедів, автоінспекція встановила мінімальну вартість реєстрації. Під час реєстрації мопедів передбачається видача тимчасових реєстраційних паперових талонів, які в п’ять разів дешевші за пластикове свідоцтво про реєстрацію.

Строк дії таких талонів не встановлюється. Вартість реєстрації мопедів повинна складатися лише з вартості тимчасового реєстраційного талону - 45 гривень, номерного знаку, послуг за огляд транспортного засобу - 11 гривень та оформлення реєстраційних документів - 15 гривень. Для мопедів розроблено окремий тип номерних знаків.

На сьогодні Департаментом ресурсного забезпечення МВС на підставі проведених тендерних процедур визначені виробники цих номерних знаків та підготовлені проекти договорів. Орієнтовна вартість номерних знаків для мопедів не перевищуватиме 25 гривень.

Право на керування мопедами (категорія «A1») може бути надано особам, які досягли 16-річного віку. Право на керування транспортними засобами відповідної категорії підтверджується посвідченням водія транспортного засобу і талоном до посвідчення водія транспортного засобу.

Олександр Демянко також зазначив, що з початку року в Україні зареєстровано 972 аварій за участі водіїв мопедів, у яких 57 людей загинули та 853 отримали травми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Scooter boy Показати IP 11 Червня 2010 12:13
бля...пращай мая мічта...
Шакіл Показати IP 11 Червня 2010 12:33
Машина никак не заводилась... А он с детства мечтал завести себе машину. ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus