USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Строк реєстрації нерухомості скоротили

14 Квітня 2015 15:45
Скорочені строки надання послуг державної реєстрації речових прав на нерухоме майно встановив Кабмін.

Відповідне рішення закріплено постановою уряду №190 від 8 квітня поточного року, - пише Економічна правда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УКРАЇНІ ЗАПРАЦЮВАЛИ НОВІ ПРАВИЛА РЕЄСТРАЦІЇ НЕРУХОМОСТІ

Як ідетьяс у постанові, уряд встановив такі строки надання послуг державної реєстрації речових прав на нерухоме майно - протягом 3 днів, а при держреєстрації з видачею свідоцтва про право власності на нерухомість, а також держреєстрації права власності на підприємство як єдиний майновий комплекс - протягом 5 днів.

Згідно з додатком до постанови, розмір плати за такі послуги визначений у подвійному розмірі адміністративного збору за держреєстрацію речових прав та прав власності на нерухомість відповідно.

Уряд також встановив за подвійну оплату скорочені строки надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі - протягом години з моменту реєстрації заяви.

Згідно з документом, держреєстрація обтяжень стане можливою протягом двох годин, а плата за дану послугу передбачена в розмірі адмінзбору за держреєстрацію обтяжень.

При цьому умови скорочених строків держреєстрації речових прав на нерухомість та їх обтяжень набувають чинності через два місяці після публікації цієї постанови.

До слова, 8 квітня, під час засідання Кабінету Міністрів Міністр юстиції України Павло Петренко презентував систему надання електронних онлайн сервісів. Відтак, зареєструвати бізнес та отримати довідку про підприємство вже можна, не виходячи з дому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus