USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Без черг і хабарів: довідки для бізнесу тепер можна отримати онлайн

9 Квітня 2015 12:12
Зареєструвати бізнес та отримати довідку про підприємство вже можна, не виходячи з дому.

Вчора, 8 квітня, під час засідання Кабінету Міністрів Міністр юстиції України Павло Петренко презентував систему надання електронних онлайн сервісів, - повідомили у прес-службі Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

Запропоновані нововведення дадуть змогу зареєструвати бізнес та отримати необхідну довідку, витяг або виписку на відповідному оновленому сайті Мін′юсту (new.minjust.gov.ua).

Отож, тепер з будь-якої точки світу, 24 години на добу, 7 днів на тиждень можна буде без черг і хабарів отримати витяг, довідку чи виписку із Єдиного держреєстру та витяг із Реєстру нерухомості. Він матиме таку ж юридичну силу, як і звичний «паперовий».

Так само це робитимуть нотаріуси, банкіри, реєстратори, які не будуть вимагати у бізнесу паперових витягів і виписок з ЄДР.

Інтернет-ресурс дає можливість створити запит на отримання документа за максимально розширеною кількістю критеріїв пошуку. Шукати можна за назвою компанії, за її засновниками, за директорами. Так само в режимі онлайн громадянин може отримати історичну довідку за всіма реєстраційними діями, які відбувалися в компанії з моменту її створення. Для отримання довідки не потрібно жодних електронних цифрових підписів чи інших ідентифікаторів. Достатньо лише сплатити послугу власною банківською карткою.

Вартість отримання документа становитиме близько 48 гривень. Це 75 відсотків від вартості паперового аналогу. При цьому громадянину не потрібно повторно отримувати документ і повторно платити кошти.

Кожному документу присвоюється унікальний ідентифікаційний код. А якщо знадобиться копія – то за унікальним номером можна виводити сформовану виписку безліч разів. Сформовані виписка, витяг чи довідка протягом року зберігатимуться в архіві Мін′юсту.

Банкір чи представник іншої установи зможе легко перевірити його достовірність, ввівши присвоєний номер на сайті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 9 Квітня 2015 19:53
В 2040 році ?!
нач.юстиції Показати IP 10 Квітня 2015 19:16
А коли вже наведуть порядок в реєстраційній службі особливо в місті Луцьку бо без передачі хабара документів практично не можливо отримати.шановні журналісти волиньських новин дослідіть дану тему та висвітліть для громадскості.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus