USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Строкову службу можуть відмінити

15 Березня 2010 16:56
Депутати Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Микола Петрук та Євген Добряк пропонують парламенту відмінити строкову службу в армії.
Про це йдеться в законопроекті №6185 «Про внесення змін до закону «Про військовий обов’язок і військову службу», зареєстрованому в Раді 12 березня, передає intv.ua.
Законопроект передбачає, що призов на військову службу громадян може проводитися лише в особливий період (настає з моменту оголошення рішення про мобілізацію, або з моменту введення військового стану в Україні, або в окремій її місцевості та охоплює час мобілізації, військовий час і частково відновлювальний період після завершення військових дій). Згідно з законопроектом, в особливий період на військову службу призиваються насамперед придатні для цього за станом здоров’я громадяни, яким до дня від’їзду у військові частини виповнилося 18 років і особи старшого віку, які не досягли граничного віку знаходження в запасі (від 35 до 65 років залежно від вікового розряду, до якого відноситься конкретний військовослужбовець, який визначається за їх військовим званням). В разі призову громадян на військову службу в особливий період вони повинні будуть проходити призовні комісії, після чого прямуватимуть до військових частин. При цьому законопроект врегулює питання щодо загальних умов прийняття на військову службу за контрактом. У пояснювальній записці до законопроекту наголошується, що головним завданням цього законопроекту є реформування Збройних сил шляхом їх переводу на контрактну основу, підвищення рівня боєздатності держави.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Паша Показати IP 15 Березня 2010 17:38
На мою думку, хороший законопроект, а то так нехочеться в армії тій служити )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus