USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Створити єдину церкву в Україні заважає Москва, - Філарет

8 Квітня 2010 14:41
Патріарх УПЦ Київського патріархату Філарет вважає, що позиція Росії перешкоджає створенню єдиної помісної православної церкви в Україні.
Про це він сказав на прес-конференції, передає Українська правда.
"Що заважає створити в Україні єдину помісну православну церкву? Заважає Москва", - сказав патріарх.
На думку Філарета, у створенні єдиної помісної УПЦ не зацікавлені як Російська православна церква, яка побоюється втратити значну кількість приходів і сильного ослаблення свого впливу, як і влада Росії.
"Росія, як ви знаєте, спить і бачить Україну в складі нової імперії, нової держави, на чолі якої стоїть Москва", - сказав він.
Філарет вважає, що домогтися входження України до складу такої держави Росія може тільки шляхом впливу через Церкву.
Водночас, з його слів, у складі українських церков, зокрема серед керівництва Української православної церкви Московського патріархату, є усвідомлення необхідності створення єдиної помісної церкви.
При цьому він не зміг спрогнозувати, чи буде президент Віктор Янукович сприяти міжцерковному діалогу, зазначивши, що позиція президента щодо цього питання поки що не ясна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
))) Показати IP 10 Квітня 2010 01:18
Хороший хирург поможет плохому танцору причитания осточертели до атеизма честно )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus