USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Свободи слова в Україні поменшало

16 Вересня 2010 13:04
Хоча формально цензури в Україні немає, реально вона існує.
Про це сказала керівник фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна, презентуючи на прес-конференції в Києві результати експертного опитування журналістів, пише «Сегодня».
За її словами, сучасний стан свободи слова в Україні за десятибальною шкалою журналісти оцінили в 4,3 бала.
Вона зауважила, що ця оцінка значно гірша, ніж була під час опитування журналістів у березні 2005 року, коли вони оцінили свободу слова в 7 балів, але все ж краща, ніж у березні 2004-го, коли свободі слова поставити 2,4 бала. «В усякому разі, коли кажуть, що ми дійшли до кучмівського рівня, то це неправда», – додала Бекешкіна.
Згідно з опитуванням, головну відповідальність за здійснення цензури журналісти в першу чергу покладають на власників ЗМІ. Далі за рівнем «провини» йдуть менеджмент ЗМІ, самоцензура журналістів, президент України і його Адміністрація, місцеві органи влади, політичні сили, які входять в правлячу коаліцію, уряд і підлеглі йому структури, в тому числі міліція, а також СБУ.
Опитування проводилося 8-15 вересня. Було опитано 29 журналістів, серед яких Вахтанг Кіпіані, Андрій Куликов, Наталія Лігачова, Юрій Луканов, Юлія Мостова, Роман Скрипін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus