USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сюжети, що критикують чинну владу, знімають з ефіру «1+1»

6 Травня 2010 15:13
Журналісти телеканалу ТСН заявляють про запровадження цензури на телеканалі "1+1".
Про це йдеться у відкритому листі журналістів, поширеному в четвер, передає Українська правда.
"Ми, журналісти ТСН, хочемо заявити: на телеканалі 1+1 запроваджують цензуру!" - йдеться у зверненні
"Нам заборонили висвітлювати певні теми і події. Наші сюжети, у яких присутня критика чинної влади, з політичних міркувань знімають з ефіру. Остаточне рішення щодо виходу матеріалу в ефір приймається не редактором випуску, і навіть не шеф-редактором ТСН, а Гендиректором 1+1", - наголошується у зверненні.
Журналісти відзначають, що останньою краплею став підсумковий випуск ТСН, який вийшов в ефір 2 травня цього року, в якому "матеріали про політичне протистояння у ВР перетворилися на класичні приклади інформаційного кілерства".
"Одразу зауважимо, ми не виступаємо захисниками, симпатиками чи прихильниками опозиції. Свої політичні вподобання журналіст залишає за межами своїх сюжетів. Однак, ми вважаємо, що кожна зі сторін має право на рівних донести свою позицію до глядача", - зазначається в документі.
Водночас журналісти зазначають, що "смілива спроба колеги, Мирослава Отковича, підняти проблему цензури обернулася звинуваченнями у заангажованості, дилетантстві і непрофесіоналізмі з боку заступниці глави адміністрації Президента".
"Ми не хочемо бути наймитами і пропагандистами. Для нас свобода слова не порожні звуки, а фундамент професії. Саме тому ми заявляємо про категоричну незгоду з тиском на свободу слова", - зазначається в зверненні.
"Ми вимагаємо негайно припинити ручне керування ТСН. Ми вимагаємо припинити ганебну практику впровадження «директив», «цінних вказівок» і заборони тих чи інших тем. Ми вимагаємо повернути в ТСН базові принципи журналістики: об'єктивність, збалансованість і рівновіддаленість від політичних сил", - наголошують журналісти.
Журналісти підкреслюють, що у разі ігнорування вимог, вони розглядатимуть можливість проведення одноденного попереджувального страйку.
"Крім того, від сьогодні ми будемо оприлюднювати усі відомі нам факти цензури", - попереджають журналісти.
"Ми звертаємося до усіх наших колег. Знаємо, що не ми одні опинилися під тиском цензури. Знаємо, як важко зараз зробити цей перший крок. У 2004-му ми знайшли у собі сили. Перебороли страх. Кожен свій. І сказали цензурі "НІ".
Ми ризикуємо втратити професію, довіру наших співвітчизників, ту країну, у якій кожен із нас хоче жити. У якій житимуть наші діти.
Колеги! Закликаємо Вас об"єднатися і разом захистити честь нашої професії!
Покажемо, що нас багато. Тих, хто цінує свободу слова. А не її імітацію. Ми сильні. Разом", - закликають журналісти.
Лист підписали кореспонденти ТСН Григорій Жигалов, Сергій Кудімов, Соломія Вітвицька, Маргарита Ситник, Світлана Березовська, Борис Іванов, Тетяна Коваленко, Жан Новосельцев, Юліанна Саух, Інна Боднар, Ігор Бондаренко та ведучі Олексій Ліхман, Юлія Бориско, Ілона Довгань, Віталій Гайдукевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правдоруб Показати IP 6 Травня 2010 16:49
Ну нарешті!! Хоч хтось вже сказав праду! А то я вже думав, що цензура вернулась в новини назавжди. Шкода тільки чесних журналістів, їх тепер всіх повиганяють к бісу Коломойські з Фірташами... Але все-одно МОЛОДЦІ!!!
Oleg Показати IP 6 Травня 2010 20:36
Підтримую, МОЛОДЦІ!!! Кожен, хто не байдужий - залиш коментар.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus