USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тігіпко каже, що «захмарні» пенсії не обрізатимуть

7 Грудня 2010 09:26
Зниження розміру пенсій під час реалізації пенсійної реформи не буде.

Про це заявив віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу ICTV, - пише Gazeta.ua .

«Ми не маємо права за Конституцією скорочувати ті соціальні досягнення, які вже були у людей. Це не можливо зробити за Конституцією», - сказав він, відповідаючи на питання, чи будуть скорочення пенсій.

«Ми можемо тільки прийняти рішення, що нові пенсії будуть обмежуватись, в тому плані який передбачаємо ми, 12 мінімальними пенсіями», - уточнив Тігіпко.

Віце-прем'єр заявив, що уряд зараз «дуже уважно» готується до пенсійної реформи.

«Практично в день по одній дві наради ми проводимо в Кабінеті міністрів. Якісь пропозиції ми внесемо, остаточно Кабмін ще не прийняв», - розповів він.

При цьому Тігіпко пообіцяв, що уряд буде «дуже серйозно пояснювати ті моменти, які б ми хотіли вирішити за рахунок цієї реформи».

Він пояснив, що перед Кабміном стоїть два завдання: «зробити систему солідарною, так щоб працюючі могли утримувати пенсіонерів», і «зробити пенсійну систему більш справедливою».

Цікаво, що раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Кабмін ініціює обмеження розміру максимальної пенсії 12 мінімальними пенсіями.

В Україні мінімальна пенсія від максимальної відрізняється в десятки разів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вікінг Показати IP 7 Грудня 2010 12:15
Депутатом ВР побув хоча б місяць і гарантовано 17 тис. пенсії матимеш. Гарна законодавча база. Де ж вони собі скоротять пенсії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus