USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Тігіпко пропонує не враховувати думку «простих» людей в ході реформ

20 Листопада 2010 12:46
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко вважає, що слухати «простих» людей у ході економічних реформ не можна.

«Треба розмовляти з експертами і все-таки орієнтуватися на експертну думку», — заявив він в ефірі телеканалу «Інтер» увечері в п'ятницю, 19 листопада, - пише «Дзеркало тижня» .

Тігіпко зазначив, що 95% підприємців, які виступають проти Податкового кодексу, його не читали

«Такі речі повинні робити професіонали. Народне обговорення Податкового кодексу, вибачте, це маячня», — підкреслив віце-прем'єр.

Крім того, Тігіпко дає 90% на те, що президент України Віктор Янукович підпише Податковий кодекс.

«Я закінчив невелику нараду зі своїми консультантами і радниками, і в мене відсотків 90, що президент підпише», — зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, що Верховна Рада 18 листопада прийняла Податковий кодекс. Введення документа в цілому передбачене з 1 січня 2011 року, водночас для низки норм документом передбачений перехідний період від трьох до шести місяців.

Під час розгляду Податкового кодексу під стінами парламенту проходили багатотисячні мітинги. Підприємці протестували проти прийняття документа. Бізнес упевнений в згубності податкової реформи. Якщо Податковий кодекс буде підписаний Януковичем, основні положення документа набудуть чинності з 1 січня 2011 року.

Підприємці, які протестують проти цього документа, планують продовжувати боротьбу. Вони висунули президенту ультиматум з вимогою негайно накласти вето на Податковий кодекс і відправити у відставку його авторів. Якщо Янукович не дослухається до їхніх вимог, протестуючі будуть ініціювати проведення Всеукраїнського референдуму про дострокове припинення повноважень президента України та Верховної Ради.

Янукович вже встиг заявити, що підпише Податковий кодекс тільки після висновків експертів своєї адміністрації. (Про врахування думки підприємців нічого не йдеться.)

За час роботи нової влади в країні були проведені такі реформи: з 1 серпня 2010 року тарифи на газ для населення були підвищені на 50%. Наступні підвищення ще на 50% заплановані на квітень 2011 року.

Крім того, влада планує підвищити пенсійний вік для жінок і ввести пеню за борги за послуги ЖКГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
M Показати IP 20 Листопада 2010 13:12
Молодці, редактори, журналісти, правильну літературу почали читати ;)
Орест Показати IP 22 Листопада 2010 10:21
Правильно, а шо там ті прості люди. Смерди, холопи... Ото дивіться за кого голосували!
Украинка.. Показати IP 23 Листопада 2010 23:25
Украинцы такая нация- пойдет, проголосует специально за козла,абы соседу жилось хуже.. хоть и сам в дерьме будет жить,зато остальным погано..не хожу голосовать, предпочитаю провести лишний часок с детками и родителями..много чести уродам это время отдавать..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus