USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Травматичну зброю скоро зможуть купувати всі підряд

19 Квітня 2010 15:23
14 квітня Верховна Рада прийняла за основу революційний законопроект: за наявності дозволу, з 21 року українці зможуть купувати пістолети для відстрілу гумовими кулями (зараз такі мають право купувати і носити тільки окремі категорії громадян: журналісти, дружинники, правоохоронці).
Також можуть зрушитися і вікові рамки - вогнепальною зброєю (мисливською, спортивною), а також газовими пістолетами та пневматикою хочуть дозволити користуватися вже з 18 років (зараз з 21 року). Щоправда, остання пропозиція навряд чи пройде (його, швидше за все, змінять у другому читанні, повернувши 21 рік), а от пропозиція надати можливість усім психічно осудним громадянам купувати травматіку цілком може пройти. Принаймні, вчора за законопроект проголосували депутати майже усіх фракцій - 318 чоловік.
Як роз'яснив один з ініціаторів нововведення, нардеп-регіонал Василь Грицак, в найближчі півроку законопроект буде доопрацьовуватися. «Травматична зброя необхідна для самооборони. Це загальноприйнята практика у багатьох країнах світу. Вона не призводить до зростання злочинності. Навпаки. Злочинці знають, що можуть отримати здачу. Крім того, я за жорсткість умов отримання зброї - щоб довідки не купували у лікарів ».
Відзначимо, що минулого року ідею дозволити травматіку активно пропагував колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Аргументи були ті ж, що і у Грицака. Офіційні особи в МВС тоді запевняли, що це не призведе до сплеску злочинності. Нині соратник Луценка, нардеп Геннадій Москаль, вважає зовсім інакше.
«Це лобістський закон. Ешелони з зброєю вже стоять на кордоні, їм потрібне «зелене світло», - говорить Москаль. - Зараз в кафе і на вулицях хулігани стріляють кожен день. Я прогнозую, що через три місяці після того, як дозволять володіти травматікой, з'являться сотні покалічених людей. Знаючи озлобленість наших громадян на всіх і вся, не можна цього допускати. Це не для нашого менталітету. Я і Юрію Луценко говорив: «Що ви робите?». Добре, що Мін'юст в 2009-му не підтримав його ініціативу», повідомляє Оглядач.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Зброяр Показати IP 20 Квітня 2010 11:52
Дай дурню в руки зброю - він сам себе і знищить
Руслан Показати IP 23 Липня 2010 15:37
А я вважаю, що необхідно дозволити продаж "травматики", крім того це повинно бути доступно з 18 років. Адже зараз настав такий час, що страшно виходити на вулицю. Не так давно розповідали, як в Полтаві хлопець проводив дівчину додому, а після цього потрапив в лікарню і вже через кілька днів помер (його підрізали в під'їзді). А що таке травматична зброя? - Вона не є смертельно-небезпечною, а якщо її навіть хтось і застосує, то на тілі потерпілого залишатся хіба що синці.
Олександр Показати IP 9 Вересня 2010 22:05
Травматична- теж смертельно- небезпечна. Все залежить від того, куди влучить і з якої відстані...
Я Показати IP 18 Жовтня 2010 10:21
А ви не замислювались про те, що мільйони українців нікго не вбивають, хоча є чим. В принципі, при наявності тренувань, можна ненапряжно вбити людину виделкою, ключем, парасолькою... Так що, заборонити все? Чи навпаки - зобов'язати всіх пройти ці тренування? Чомусь в Росії після дозволу травматики не зросла кількість злочинів. По-перше, більшості босяків до 18-ти чи 21 року ще рости й рости. А тим, хто старше - вже вистачить мізків, щоб зрозуміти: дуже легко нарватися на озброєний опір, і чи не ну його на фіг?
Дмитро Показати IP 15 Лютого 2011 22:25
Зброя сама не стріляе якощо ви когось вб'єте то в цьому будете вині ви самі.А про бандитів які можуь купити травматичні пістолеті я хочу сказати одне Кожного року из рук громадян Украіни вилучаеться від 3000 до 6000 тисяч незаконо придбанои короткоствольноі ВОГНЕПАЛЬНОЇ зброі.такшо різні "гопники" можуть и купляють короткоствольну ВОГНЕПАЛЬНУ зброю. А ми звами залишаемося безахисними
Назар Показати IP 6 Липня 2011 20:14
я за !!!
Тимур Показати IP 10 Червня 2012 18:03
Я за вводьте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus