USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Три чверті українців не вірять, що субсидії врятують

20 Липня 2010 09:15
Більшість громадян України – 76,5% – вважають, що субсидії не зможуть захистити малозабезпечених від наслідків підвищення ціни на газ.
Про це свідчать дані опитування на тему "Підвищення цін на газ для населення", проведеного експертами Інституту Горшеніна, - пише 19 липня Zaxid.net

Із цих 76,5 % - 59,2% дали відповідь «точно ні», 17,3% - «скоріше ні».
Вважають, що пільги й субсидії зможуть захистити малозабезпечених, лише 6,9% українців..
Підвищення цін на газ негативно позначиться на матеріальному становищі більшості українських сімей, причому очікується, що оплачувати нові комунальні тарифи не зможуть приблизно 30% громадян.
Опитування продемонструвало високу поінформованість українців про заплановане підвищення цін на газ для населення. На переконання експертів, це свідчить про те, що це питання хвилює більшість громадян.
Так, згідно з опитуванням, більше 70% українців вважають, що підвищення тарифів суттєво позначиться на їхньому сімейному бюджеті. Як наслідок - значна частина респондентів вважають, що зазнаватиме труднощів із оплатою послуг ЖКГ за новими тарифами. Якщо сьогодні повністю або частково тарифи оплачують близько 90%, то після запланованого підвищення тарифи зможуть оплачувати близько 70% населення, а майже третина - не зможе сплачувати за них у повній мірі.
Більшість українців (77,2%) вважають, що від підвищення цін на газ найбільше постраждають бідні. Вважають, що понад усе постраждає середній клас, 12,6% опитаних, і лише 2,7% висловили думку, що багаті люди теж постраждають від підвищення цін на газ. Важко відповісти на це запитання було 7,5% респондентів.
Переважна більшість українців (85,2%) заявила про те, що підвищення тарифів на газ суттєво позначиться на матеріальному становищі їхніх сімей. Кожен восьмий опитаний (12,1%) сподівається, що підвищення тарифів на газ позначиться на його сім'ї несуттєво.
Більшість українців (75,5%) на сьогоднішній день оплачують послуги ЖКГ повністю. Частково оплачують послуги ЖКГ 14,2% опитаних, а 2,9% - не оплачують їх зовсім.
У разі збільшення цін на опалення й гарячу воду на 20-25%, прогнозовані Міністерством ЖКГ, повністю оплачувати ці послуги планують 41,2% українців. Частково оплачувати ці послуги мають намір 30,1% респондентів, а 6,9% - не планує їх оплачувати взагалі.
Основну відповідальність за підвищення тарифів, на переконання громадян, несе президент Віктор Янукович. Так вважають 35,8% опитаних. Майже така ж кількість респондентів (33,2%) вважає, що основну відповідальність за це несе Кабінет міністрів. Кожен п'ятий опитаний (19,2%) покладає відповідальність за підвищення тарифів на газ для населення на Верховну раду, а кожен десятий (9,7%) – на МВФ.
Вважають відповідальними за подорожчання газу опозицію 8,2%, Росію – 3,1%, облгази або міськгази – 2,3%, бізнесменів – 2,2% громадян України.
Нагадаємо, ціни на газ зростуть на 50% з 1 серпня.
Прогнозується, що слідом за газом в Україні підвищаться й інші комунальні тарифи. Зокрема, вартість водопостачання й опалення в Україні зростуть приблизно на чверть.
Разом із тим, уряд планує вести штрафи для несумлінних комунальних платників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ірина Показати IP 20 Липня 2010 14:59
Скажіть будь-ласка, кого вони врятують? А врятують вони лише тих, хто поробив собі субсидії, за невірно поданими довідками про доходи, і сплачує до 100грн. за місяць при цьому купує дорогі машини і розїжджає по морях і Турціях... А той, кому вона не виходить, платили і будуть плати повну віртість за свої комун. послуги до 500грн. в місяць і за тих, хто сплачує по 100грн., наносячи погіршення матеріального стану для своєї сімї Як би наші контролюючі органи були б більш уважнішими і прискіпливішими до органів , як надають, нараховують субсидіі, малозабезпеченість, то тоді б вони такі суми познаходиди, що їм і не снилося. Адже кожен знає, що можна підробити справки про доходи, мати субсидіїї, малозабезпеченість і при цьму жити шикарно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus