USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тимошенко піднімає ціну на транзит російського газу

3 Вересня 2009 11:39
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко спростовує інформацію про зниження в 2010 році транзитної ставки на природний газ з Росії. Про це вона сьогодні на засіданні Кабінету міністрів. Про це повідомляють «Волинськів Новини».
 
«З 1 січня істотно підвищується вартість транзиту російського газу через територію України до Європи. По суті справи, це за всі 18 років буде перше достатньо істотне підвищення – на 65-70% залежно від того, якою буде ціна на нафту», – сказала Юлія Тимошенко.
 
За інформацією УНІАН, Прем’єр наголосила, що Україна і Росія чітко виконують умови контракту про постачання і транзит російського природного газу. «Обидві сторони – і Україна, і Росія – переконані, що на Різдво не буде цих традиційних «штучок», які завжди були разом з кризами в газовій сфері. Все пройде достатньо спокійно, і на основі існуючих контрактів», – пояснила вона.
 
Як повідомляв УНІАН, 1 вересня Юлія Тимошенко заявила, що досягла домовленості з російською стороною про те, що «Нафтогаз» оплачуватиме тільки фактично спожитий об’єм газу. Зокрема, на 2010 рік прогнозується імпорт 27 мільярдів кубометрів газу.
 
Після цього ряд ЗМІ повідомили, що в обмін на зниження обсягу поставок Юлія Тимошенко нібито запропонувала «певну знижку в тарифі на транспортування природного газу територією України».
 
У 2009 році ставка на транзит російського газу становить 1,7 долара за тисячу кубометрів на 100 кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus