USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У 2009-2015 роках українська молодь активно вивчатиме історію та національну культуру

28 Квітня 2009 15:01
Протягом 2009-2015 років в Україні проводитиметься всеукраїнська молодіжна акція «Пам’ятати. Відродити. Зберегти», спрямована на виховання у молоді поваги до національних історичних і культурних цінностей та на реалізацію молодіжних ініціатив у трудовій сфері, – 28 квітня повідомляють «Волинські Новини».
Про це йдеться в указі Президента України Віктора Ющенка Про проведення Всеукраїнської молодіжної акції Пам’ятати. Відродити. Зберегти, текст якого розміщений на офіційному сайті глави держави.
Згідно з указом, Кабінет міністрів України має затвердити до 1 червня 2009 року план заходів щодо організації та проведення всеукраїнської акції.
Акція буде передбачати проведення серед учнівської та студентської молоді освітньої, інформаційної роботи з вивчення, популяризації національної історії та культурної спадщини, ознайомлення з об\'єктами культурної спадщини місцевого значення; залучення учнів та студентів до науково-дослідної, пошукової діяльності щодо виявлення та вивчення невідомих сторінок історії та культури свого рідного краю.
Крім того, повинна бути запланована організація відвідування учнівською та студентською молоддю екскурсійних, туристичних маршрутів по місцях, пов\'язаних з історією та культурою українського народу, походів дорогами військової слави; забезпечення захисту, збереження, утримання і відповідного використання об’єктів пам’ятників культурної спадщини, зокрема, проведення необхідних ремонтних та реставраційних робіт таких об\'єктів, залучення в установленому порядку учнівської та студентської молоді до виконання дослідних і відповідних охоронних робіт на територіях історико-культурних, етнографічних, природних заповідників, парків, музеїв, меморіальних комплексів тощо.
Нагадаємо, у квітні робочою групою Міністерства освіти і науки України був підготовлений проект концепції націонал-патріотичного виховання студентської молоді. В Україні 2009 рік оголошений Роком молоді, – пише Корреспондент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus