USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Московському патріархаті кажуть, що знають, коли зникне Київський патріархат

3 Лютого 2011 11:58
Священики Української православної церкви московського патріархату переконані, що Київський патріархат зникне після відходу Філарета.
Про це газеті «Сегодня» заявив секретар глави УПЦ Московського патріархату митрополита Володимира Олександр Драбинко, коментуючи слова предстоятеля УПЦ КП патріарха Філарета про намір влади ліквідувати Київський патріархат до червня 2011 року, пише zaxid.net.
«Те, що рано чи пізно він зникне, – це однозначно. Вони повернуться в лоно УПЦ. Але не до літа. Це дурниці. Навіть при палковому режимі такого б не сталося», - сказав Драбинко.
Коментуючи слова Філарета про те, що на священиків УПЦ КП чиниться тиск з метою переходу в УПЦ МП, Драбинко зазначив: «Насправді до нас і за часів Ющенка поверталися священики УПЦ КП, і навіть єпископ один повернувся. І особливого сплеску зараз немає: хоча священики, які і раніше хотіли повернутися, перестали боятися. Адже при Ющенку закручували гайки по повній програмі».
«А той ажіотаж, який роздувається, – він надуманий. Це робиться, щоб у разі чого сказати: «А я ж попереджав», – додав секретар.
Також він зазначив, що УПЦ МП не бере «у своє лоно» всіх тих, хто покаявся: «Одна справа, якщо священик покаявся і хоче перейти до нас з приходом, з храмом, а якщо там хтось з кимсь посварився і хоче до нас повернутися – це вже інше. Якщо він їм не потрібен, то він і нам не потрібен».
А ось один зі священиків УПЦ, який просив його не називати, висловив таку думку: «Я вам можу назвати конкретну дату зникнення УПЦ КП. Філарет дуже авторитарна людина, тобто УПЦ КП – це він, з його відходом не буде і його церкви. До речі, ви ж розумієте, що єдина церква, про яку багато хто мріє, може бути тільки канонічною, тобто розкольники повинні повернутися до нас».
Також джерела в правоохоронних органах заявляють про звинувачення у контрабанді, крадіжках та педофілії, які готуються проти священиків УПЦ КП з метою дискредитації керівництва цієї церкви.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
дідо Показати IP 3 Лютого 2011 12:03
обласна влада сприяє іноземній церкві з Нифонтом знищувати Українську Православну церкву... ГАНЬБА КЛІМЧУКУ...
Знаючий Показати IP 3 Лютого 2011 12:24
Московська церква сама з 1448 до 1589 (тобто 141 рік) була неканонічною, оскільки самовільно від'єдналась від Києва. Канонічність вони здобули, коли візантійського патріарха Ієремію запросили у Москву, потримали під домашнім арештом пару місяців, погрожували втопити у колодязі або отруїти... і він підписав документ з визнання церкви, що пізніше був уже офіційно затверджений. Петро I взагалі ліквідував патріархат. Два століття церквою в ручному режимі керував царизм. Аж після ліквідації царизму РПЦ знову отримала патріаха. На кого Україні рівнятись? На цих так званих "каноніків", які постійно не зважали на ті ж канони? Краще будувати власну національну церкву.
Знаючий Показати IP 3 Лютого 2011 12:29
Просто хороша серія із трьох статей http://ukr.dozor.kharkov.ua/facts/1054315.html
Zheniok Показати IP 3 Лютого 2011 12:33
ну стосовно Філарета думаю він правий, він цю церкву створив і сумніваюсь, що після нього вона в такому вигляді залишиться, може знову відбутись якись поділ
goodok Показати IP 3 Лютого 2011 13:20
Ну ви гляньте як розвязались язики в московських попів! Зарозумілі інтервю посипались зі всіх ЗМІ. Нова промосковська влада сприяє. Дезінформація так і пре зі всіх дірок: хтось знає толком священиків, що перейшли в МП? а навпаки? хтось знає кількість прихожан КП і МП? Факт лише один: якась гарячка вхопила зараз прес-службу МП, вони явно втрачають прихожан в Україні через свої проімперські напрямки роботи. А ще більше їх нервово "трясе" від реалій в Росії, де церква на грані опустіння, де священників скоро буде більше за прихожан. Україна завжди була джерелом ресурсів для Росії, в тому числі і людських ресурсів. Задумайтесь...
Bert O-Nill Показати IP 3 Лютого 2011 13:36
УПЦ МП не бере «у своє лоно» всіх тих, хто покаявся: «Одна справа, якщо священик покаявся і хоче перейти до нас з приходом, з храмом, а якщо там хтось з кимсь посварився і хоче до нас повернутися – це вже інше. Якщо він їм не потрібен, то він і нам не потрібен». ЯКЕ БЛЮЗНІРСТВО!!! Якщо з приходом, нерухомістю повернеться - тоді приймемо, а як бідний, без грошей, нерухомості і приходу - то НІ! Це усе від того, що УПЦ поціновує парафії як бізнес-бутіки: є споживачі релігійних послуг, мають приміщення бажано в хорошому місці і з достатньою площею нерухомості - священник значить економічно рентабельний і десятину до Москви через Київ сплатить, і попросити його потім можна, за схизматичність, невірність і.т.і. формальні приводи, а прихід - (читай торгова точка) нам залишиться гроші заробляти. ЯКА Облуда! СОРОМ! Але громадяни України на це не зважають, бо мислять, що через відвідування таких церков можна спасти свою душу! І так було, і так є, і так на жаль буде! Від себе скажу - УПЦ КП - була, є, і буде! А висловлювання дилерів-софістів з Московського патріархату - пустопорожній струс повітря, що утворюється від поганого переварювання інформації...
Вікінг Показати IP 3 Лютого 2011 15:01
Доки нами будуть правити московські лакеї, доти ми буде другосортним народом. Ми мусимо мати власну національну церкву. А канонізує церкви не Всевишній Бог, а звичайні люди. Закликакю молитися єдиному Богові у своїй українській церкві, яка вже більше тисячоліття діє на наших правічних землях.
Волиняка Показати IP 3 Лютого 2011 16:22
Задрали вже ті ісконоо-посконні канонічні (МП) попи! Геть!
Українець Показати IP 3 Лютого 2011 17:35
Складається таке враження,що всі попередні коментатори ніколи не були в церкві,чи то МП чи то КП.Читайте історію православ’я а вже тоді робіть якісь висновки.
M Показати IP 3 Лютого 2011 17:37
Напевно, любі кацапські попи і їх злісні бабульки-адепти забули, що вони вийшли з лона церкви, центр якої був в Києві. Потім довгі роки московською церквою правили татаро-монголи, далі царі, потім Сталін з генсеками, а тепер Путька з Мєдвєдьком.
I Показати IP 3 Лютого 2011 18:26
Втративши власну віру ми поринули в війну чужих попів за наші кишені і наші душі. Історія церкви - це історія крові, зрад і війни.Чим більший вплив матимуть попи, тим більше зла буде в суспільстві.Середньовіччя повертається...
Dimidrol Показати IP 3 Лютого 2011 18:50
Московськи попи вчіть Історію.хто від кого і коли відколовся.а якщо неподобаеться то валіть до себе у московію.
Anti-Mafia Показати IP 3 Лютого 2011 18:52
Втративши власну віру ми поринули в війну чужих попів за наші кишені і наші душі. Історія церкви - це історія крові, зрад і війни.Чим більший вплив матимуть попи, тим більше зла буде в суспільстві.Середньовіччя повертається...
))) до Anti-Mafia Показати IP 3 Лютого 2011 20:22
О майн Готт, хоть один разумный человек отписался ))) кстати, на Волыни христианская церковь была задолго до того, как Володенька у Киеве, страдая похмельем после отмечания принятия ислама, возмутился, что ему выпить не позволено, и ринулся к иной вере ))) так что если уж хотите восстановления истЕрической справедливости, бегом все назад в Моравскую епархию, братия ))) нынешнее руководство обеих украинских, пардон, ПЦ, работает на КГБ-ФСБ и доит вас как коров. С чем вас и поздравляю.
Мелентій Показати IP 3 Лютого 2011 20:02
а де ж сучі ви сини любов до ближнього? отож-бо...
Вікінг до Мелентій Показати IP 3 Лютого 2011 22:23
Ви про те, що за Старим заповітом - після отримання добрячого ляпаса від Москви в ліву щоку слід підставити для хука в право щоку ще й подякувати за милість?
Вікінг до Мелентій Показати IP 3 Лютого 2011 22:24
А стосовно вашого вислову "сучі сини" - то так можете до своїх дітей звертатися, Пане "сучий тато".
хорвaт Показати IP 16 Лютого 2011 15:06
Корчaть з сeбe прaвeдникив уроди .Подивитись нa Нифонтa як свиня пику нaив.
надія Показати IP 11 Квітня 2011 03:05
Дуже хочеться, щоб думку односельчан почув батюшка с.Гірників Ратнівського району Волинської області: До яких пір триватимуть нахабницькі здирництва односельчан. Нещодавно побудована церква,яка згоріла,люди за свій кошт відбудували, тепер хоче "ремонт". Збирають нЕ скільки хто зможе,а такса батьшки. Це - жах, хапужність.
надія Показати IP 11 Квітня 2011 03:10
До яких пір триватиме здорництво батюшки С. Гірників Волинської області УПЦ МП
Андрій Показати IP 13 Травня 2011 21:46
Московська церква ніколи не була канонічною. А якщо чесно, то вона ніякого відношення до бога немає. За часів царя, командував цар. За часів СССР, командували спец органи КГБ, ( є документи ). Тільки за часів Єльціна вони передихнули. А ось за час Путіна і до сьогодні, все стало на своє місце, тобто Московською церквою командують спец служби ФСБ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus