USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У МОЗ попереджені про негативні наслідки «протигрипозної» вакцини

25 Листопада 2009 16:14
ВООЗ вимагає від МОЗ України відмовитися від претензій до виробників у випадку негативного впливу вакцини. Заступник міністра охорони здоров\'я, головний санітарний лікар Олександр Біловол каже, що питання буде обговорюватися.
Кабмін затвердив план імунізації населення, і МОЗ готовий її розпочати після прийняття відповідного політичного рішення. Про це на прес-конференції заявив заступник міністра охорони здоров\'я, головний санітарний лікар Олександр Біловол, – передає Українська правда.
«Сьогодні було затверджено план заходів проведення імунопрофілактики і вакцинації населення в умовах циркуляції вірусів сезонного і пандемічного грипу», – сказав він.
Чиновник повідомив, що міністерство відпрацювало пріоритетні групи населення, що підлягають вакцинації і готує листа зі звертанням до ВООЗ, в якому висловлюється готовність одержати гуманітарну допомогу у вигляді протипандемічних вакцин.
За словами Біловола, відповідно до висновків МОЗ, вакцинації в Україні в першочерговому порядку підлягає близько 12,3 мільйона громадян. «Ми готові до проведення, і нам необхідно приймати відповідне політичне рішення (про початок вакцинації), – зазначив головний лікар. – Щойно вакцина буде в Україні – ми починаємо вакцинацію».
При цьому чиновник повідомив, що ту кількість вакцин, якої не буде вистачати після надання 5 мільйонів доз ВООЗ у рамках гуманітарної допомоги, пропонується закупити за рахунок коштів держбюджету.
«При подоланні вето президента (на законопроект про виділення 1 мільярду для боротьби з грипом і ГРВІ) ми розраховуємо на ту суму, що необхідна для закупівлі цієї вакцини» , – додав він.
Разом з тим, чиновник повідомив, що МОЗ не готовий піти на умови ВООЗ щодо відмови від претензій до виробників у випадку негативного впливу вакцини. «Ми ще будемо обговорювати це питання. Та конкретна і тверда відповідь, яку вони вимагають (про відмову), для нас неприйнятна» , – додав він.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Таня Показати IP 25 Листопада 2009 16:19
...відмовитися від претензій до виробників у випадку негативного впливу вакцини. Я в шоці. За кого нас мають, піддослідні кролики.
Волинський вовк Показати IP 25 Листопада 2009 16:22
"ВООЗ вимагає від МОЗ України відмовитися від претензій до виробників у випадку негативного впливу вакцини"... Піпець! І наші чиновники-мудаки ще будуть це обговорювати? Тут без обговорення любому дурню понятно що треба це ВООЗ з її вакцинами гнати в шию! Адже вони можуть вбити всіх вакцинованих, і виробники за це не нестимуть відповідальності... Ідіотократія! ВОНА працює...
Юка Показати IP 25 Листопада 2009 22:20
вимоги ВООЗ цілком зрозумілі - підпишіть собі смертний вирок, а у нас буде документ, що засвідчує нашу непричетність до того. здається мені, що МОЗ таки ніде не дінеться з корабля і таки погодиться на умови ВООЗ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus