USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У призовників-2010 частіше виявляють венеричні хвороби

7 Квітня 2010 18:43
У Генеральному штабі Збройних сил України відзначають погіршення стану здоров’я та морально-ділових якостей юнаків, які підлягають призову на строкову військову службу.
Як передає УНІАН , про це заявив заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Володимир Артюх сьогодні на брифінгу у Києві.
“З кожним призовом поступово погіршується ситуація щодо якості призовних ресурсів. Незважаючи на значні обсяги на обліку у військових комісаріатах (всього близько 1 млн. 314 тисяч осіб), кількість громадян, придатних для проходження строкової військової служби, зменшується”, - сказав він.
Як констатують у Генштабі, зменшення кількості призовних ресурсів, яких можливо відправити у війська, є наслідком погіршення стану здоров’я юнаків; збільшення кількості призовників, які отримують відстрочки від призову за різних обставин (законодавством сьогодні передбачено 32 умови); стабільно високих показників кількості молодого поповнення з низькими морально-діловими якостями, які перебувають на обліку в органах внутрішніх справ, на обліку за зловживання алкоголем чи вживання наркотичних речовин, які не мають базової загальної середньої освіти, мають два і більше хронічних захворювань.
“Так, з кількості призовників, що підлягають виклику на призовні комісії цієї весни, лише 8% (30 235 осіб) за вищевикладених умов можливо відправити у війська. Тобто, так званий конкурс для виконання наряду у середньому по Україні складає 1,2 чол. на місце”, - повідомив Артюх.
Також, за даними Генерального штабу ЗСУ, за останні 10 років значно зросли показники захворюваності в юнаків на туберкульоз (у 4,7 рази); венеричні хвороби (у 7,5 рази); захворювання, пов’язані з психоемоціональною нестійкістю (у 2,3 рази); хвороби кістково-м’язової системи (у 2,2 рази); вроджені патології (у 1,8 рази); хвороби серцево-судинної системи (у 2,3 рази); хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту (у 2,7 рази). Критично зростає кількість ВІЛ-інфікованих, уражених на гепатити В і С.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus