USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У рейтингу процвітання Україна впала ще нижче

29 Жовтня 2010 11:43
У рейтингу національного добробуту країн за 2010 рік Україна, в порівнянні з минулим роком опустившись у списку з 61-го місця на 69-е.
Українці живуть в умовах дуже нестабільної економіки, перебаваючи в шістці країн з найвищим рівнем інфляції в світі – 25%. До таких висновків дійшли експерти британського незалежного НДІ Legatum спільно з Oxford Analytica і Gallup World Poll Service, повідомляє Gazeta.ua.
Заощадження українців – 19% від ВВП, що нижче середнього світового показника. Тільки 4% населення України задоволені можливостями ринку праці, через що Україна опинилась на 30-му місці у списку за рівнем «витоку мізків».
Серед економічних показників – добре справи йдуть лише з рівнем безробіття, який офіційно становить 2,3%, і з темпами збільшення користувачів мобільним зв'язком, який найвищий у світі.
Лише 5% українців довіряють своїм банкам, а 13% – судовій системі.
У списку доступності харчування та житла ми на 84-му місці, а в списку ефективної роботи уряду – на 98-му.
Уряд України є одним з найменш популярних у світі. Тільки 10% думають, що вибори в країні відбуваються чесно. Проте українці потрапили у двадцятку країн, де люди почуваються безпечно, висловлюючи свої політичні погляди.
Серед різних категорій найкраще справи в Україні, за даними дослідження, йдуть з освітою – тут ми на 40-му місці. У нас майже поголовна грамотність, а за кількістю людей, що мають закінчену середню освіту, ми знаходимося на 8-й позиції. При цьому тільки 52% українців задоволені своєю освітою, а 31% вважають, що їхні діти мають можливість вчитися і нормально розвиватися.
За можливістю отримання якісної базової медичної допомоги Україна знаходиться на 48-му місці. Тут скаржаться на втому і хронічні проблеми зі здоров'ям, а за рік рівень смертності немовлят збільшився на 2% – за цим показником ми на 61-й позиції.
Що стосується безпеки, то лише третина українців не бояться вночі виходити на вулицю. Крім того, українці другі з кінця у списку готовності допомогти незнайомцям, і лише 5% роблять регулярні пожертви на благодійність.
Загалом, 25% українців задоволені своїм рівнем життя, що є одним з найнижчих показників у світі.
Другий рік найбільш процвітаючими залишаються країни Північної Європи: Норвегія, Данія і Фінляндія, які лідирують і в рейтингу журналу Forbes найщасливіших країн. Канада зайняла сьоме місце, а США – десяте.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Радісна новина)) Показати IP 29 Жовтня 2010 12:04
Нарешті дочекались - першого місця з заду - правильною дорогою йдем.
Губка Боб Показати IP 29 Жовтня 2010 15:42
В Європу - через ж..у!
M Показати IP 29 Жовтня 2010 16:05
Тут справа в національному менталітеті - по-перше жаба за все підряд душить і по-друге не вміють люди і влада управляти тим, що мають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus