USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У рейтингу якості життя Україна – на рівні Намібії та Ботсвани

21 Січня 2011 12:59
У загальносвітовому рейтингу якості життя Україна опустилася з 68-го на 73-є місце й опинилася між Намібією і Ботсваною.
Цей рейтинг щорічно складає ірландський журнал International Living. При цьому до уваги беруться вартість життя, культурний розвиток, економічне становище, екологія, клімат і громадянські свободи, якість охорони здоров'я, інфраструктури, безпека життя та ризики, яким піддаються громадяни кожної країни, інформує Кореспондент.

У результаті глобальний рейтинг якості життя-2011, в якому брали участь 192 країни, очолили Сполучені Штати Америки.

У свою чергу Україна посіла 73-є місце в групі з такими державами, як Марокко (71), Намібія (72), Ботсвана (74), Тринідад і Тобаго (75) і революційний Туніс (77).

Укладачі рейтингу вважають, що економічна ситуація в Україні за останній рік значно погіршилася. Проаналізувавши рівень процентних ставок, інфляцію, темпи зростання ВВП, ВВП на душу населення, автори дослідження визнали українську економіку однією з найгірших у світі.
За економічним критерієм Україна потрапила в трійку найгірших країн.

При цьому Росія, розташувалася в цьому році на 118-му рядку рейтингу. Західні експерти занизили її місце в основному через проблеми з громадянськими свободами.
З тієї ж причини на 141-му місці опинилася Білорусь. У п'ятірку держав з низькою якістю життя увійшли Сомалі, Чад, Ємен, Судан і Ангола.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Exaboto Показати IP 21 Січня 2011 21:53
а так нам і треба. Розумним людям...
Небайдужа Показати IP 22 Січня 2011 14:35
Є такий анекдот. "Куме, а кажуть, в Африці недоїдають?", "Якщо так, то нехай присилають нам - ми доїмо!" До цього недалеко...
Селянин Показати IP 22 Січня 2011 15:44
Ох бідні ми, голодні і нещасті. Янукович з Азаровим нас об"їдають... В СЕЛІ НА ГОРОДІ ПАХАТИ ТРЕБА - І БУДЕ ВСЕ НОРМАЛЬНО!!! ледарі городські, умнікі-лежебоки. Хоч знаєте, на яких деревах картопля росте???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus