USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У шістьох областях влаштовували виборчі «каруселі», - ОПОРА

8 Лютого 2010 13:07
В кількох областях громадська мережа ОПОРА зафіксувала випадки, коли виборці намагалися винести бюлетені за межі виборчої дільниці. Це розцінюють, як спроби організувати «каруселі», тобто фальсифікації через купівлю чистих бюлетенів у виборців.
«Каруселі» зафіксовані в Луганській, Вінницькій, Київській, Сумській, Івано-Франківській і Хмельницькій областях. За словами регіонального координатора кампанії спостереження громадянської мережі ОПОРА Михайла Шелепа, збільшилася і кількість фактів групового голосування виборців.
Приміром, у Донецькій області на виборчу дільницю прийшло близько 30 чоловік, яких не було в списку. Проте ДВК нашвидкуруч розглянула заяви осіб і включила їх до списку виборців. Їм видали бюлетені, відтак інциденту не трапилося.
На цих виборах на кількох ДВК знайшли кулькові ручки із чорнилом, яке зникає з паперу через кілька хвилин. Спроби тиску на виборців були зафіксовані у Донецькій області. Громадська мережа ОПОРА зафіксувала й агітацію в день голосування. Наприклад, у Херсонській області невідомі особи розкидали поряд із приміщенням для голосування листівки на підтримку обох кандидатів.
У окремих районах Кривого Рогу в поштових скриньках опинилися листівки, на яких писало: «Почему Янукович не может бать Президентом?», «Почему мы за Тимошенко?».
«Через незнання закону окремі ДВК розпочали голосування із порушеннями: не опломбували всі виборчі скриньки, не вкинули контрольні листи, не вивісили інформаційні плакати кандидатів і плакати з роз’ясненням процедури голосування.
Також під час включення виборців до списку за рішенням ДВК не проводилася перевірка інформації про виборця у відділах ведення Державного реєстру. Зміни в список вносилися простими членами комісії та без голосування комісій», - сказав Михайло Шелеп.
На заході та сході України зафіксовано випадки видачі бюлетенів виборцям без пред’явлення паспорта. Або ж на підставі посвідчення водія, пенсійного документу, ксерокопії паспорта.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus