USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинському університеті не хочуть платити законну стипендію?

23 Січня 2009 13:36
У деяких вищих навчальних закладах України відмовляються виплачувати студентам стипендії при середньому балі 4.0, що є безумовним порушенням прав студентів. Адже середній бал для отримання мінімальної стипендії не змінився і становить 4.00 - 4.99 за п’ятибальною або 7.00 - 9.99 за дванадцятибальною шкалою оцінювання. Про це розповів перший заступник керівника Секретаріату Українського молодіжного форуму Андрій Черних, – 23 січня повідомляють «Волинські Новини».
За його словами, така ситуація спостерігається в Харківському національному педагогічному університеті імені Г.Сковороди (ХНПУ), Київському національному університеті культури і мистецтв (КНУКіМ), Волинському національному університеті імені Лесі Українки (ВНУ).
Студентам, які мають середній бал 4.0, відмовляються виплачувати стипендію. Враховуючи зазначену проблему, вже підготовлені депутатські звернення на керівників вищеперерахованих ВНЗ щодо необхідності виконання в повному обсязі Постанови Кабінету Міністрів України в частині виплати студентських стипендій.
Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України №882 «Питання стипендіального забезпечення» студентам, які за результатами семестрового контролю мають середній бал успішності 7.00 - 9.99 за дванадцятибальною або 4.00 - 4.99 за п’ятибальною шкалою оцінювання, призначається академічна стипендія у мінімальному розмірі.
Довідково:

Студенти-державники воинськоо вишу занепокоєні тим, що вони можуть залишитися без стипендії. Інформатори стверджують, що станом на сьогодні майже 90% студентів-державників одного з волинських вищих навчальних закладів отримують стипендію і це є досить високим показником.
 
Однак, за неофіційною інформацією, у зв’язку з економією бюджетних коштів, яку цьогоріч усім нав’язує економічна криза, кількість таких студентів у вузі нібито планують знизити як мінімум до 80%. І зроблять це з допомогою нинішньої сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus