USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У вихідні Україна перейде на зимовий час

23 Жовтня 2009 13:13

У найближчу неділю українці матимуть змогу поспати на годину довше. І не лише у зв\'язку з вихідним, а ще й тому що Україна перейде на зимовий час, інформують «Волинські новини».
У ніч на 25 жовтня о 4-й годині стрілки годинника переведуть на одну годину назад.
Перехід на зимовий час здійснюється в останню неділю жовтня згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України», повідомляє «Кореспондент». Довідково:
Вперше Україна перевела стрілки годинника 1917 року. З 1981-го в СРСР перехід на літній і зимовий час відбувався регулярно. До 1996 року зимовий час в Україні вводився в останню неділю вересня. Але уряд вирішив синхронізувати переведення стрілок з більшістю європейських країн, і тепер ми переводимо свої годинники на зимовий час в останню неділю жовтня. Вперше літній і зимовий порядок відліку часу було введено в Англії 1908 року з метою економії і більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. З 1996-го за рекомендацією Європейської економічної комісії ООН період дії літнього часу було продовжено до останньої неділі жовтня. Це рішення обґрунтовано дослідженнями медико-біологічного і економічного характеру. Переведення стрілок дозволяє знизити енергонавантаження і поліпшити екологічну ситуацію, забезпечує стійку роботу єдиної енергосистеми країни, узгодженість транспортних вантажопотоків і зв\'язків, організацію теле-і радіомовлення. Проте багато медиків вважають цю процедуру не такою вже безпечною для здоров\'я. Навіть невелика зміна графіка, на думку Ніла Стенлі – англійського експерта, може порушити звичний розпорядок сну і призвести до стомлення. За оцінками вченого, щоб повністю пристосуватися до нового часу, необхідно до трьох днів.
Українці переводять свої годинники на зимовий час разом із жителями 109 інших країн світу.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus